Wij hebben u nodig om onze gemeente nóg beter te maken.

Ongeveer 2 jaar geleden stelden burgemeester en wethouders het collegeprogramma ‘Zij aan zij’ vast. We zijn nu ongeveer op de helft. Een mooi moment om de balans op te maken. En dat doen we graag samen met u.

Bent u er ook bij?

Meld u aan

Handige informatie

Wanneer: Dinsdag 27 augustus 2024
Tijdstip: 19.00 tot 22.00 uur
Waar:  Atik Stadion, Borchwerf 4, Roosendaal

De verschillende thematafels

U kunt bij het aanmelden kiezen voor een thematafel. Hieronder leest u hier meer over.  Wanneer u geen thematafel kiest, wordt u automatisch ingedeeld bij één van de tafels.

Thematafels

De kloof groeit tussen mensen die de politie, de media en (grote) bedrijven niet meer vertrouwen en mensen die dat nog wel doen. Veel mensen lijken zich terug te trekken in hun eigen bubbel. De grens met mensen die een andere mening hebben, lijkt steeds harder.

Hoe gaan we in Roosendaal met elkaar om? 

Hierbij denken we aan onderwerpen als respect, betrouwbare gemeente, open en transparante samenwerking en het tegengaan van polarisatie.

We willen dat iedereen in Roosendaal dezelfde kansen en mogelijkheden heeft om mee te doen. We noemen dit een inclusieve samenleving. Inclusie moet de norm zijn, zodat niemand (bewust of onbewust) wordt buitengesloten.

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn en overal aan kunnen meedoen!

Onderwerpen hierbij zijn onder andere jeugdzorg, armoedebeleid, WMO, kansengelijkheid en tegengaan van discriminatie.

Gouden handen en knappe koppen houden de stad, de dorpen en de regio draaiend. Topsporters zijn ambassadeurs en topsportevenementen maken de stad en regio aantrekkelijk. Een stad en dorpen in beweging heeft voldoende voorzieningen in de breedste zin van het woord, zorg, onderwijs, horeca, detailhandel, cultuur en ontspanning.

Het voorzieningenniveau moet aansluiten bij de stad en de dorpen die we willen worden.

Onderwerpen hierbij zijn onder andere onderwijsaanbod, sociaal en cultureel voorzieningenaanbod, sport en ontspanning.

We willen groeien naar meer dan 100.000 inwoners, waardoor er op veel terreinen veel werk te verzetten is. We werken hard aan een duurzame, veilige leefomgeving die haalbaar en betaalbaar is voor iedereen. Groei draagt bij aan leefbaarheid en veiligheid en aan perspectief voor iedereen. Deze groei vertaalt zich niet alleen in woningbouw, maar juist in de volle breedte van de leefomgeving.

Groei helpt om sneller maatregelen te treffen op het gebied van klimaatadaptatie, biodiversiteit, een gezonde leefstijl en ontmoeting.

Onderwerpen hierbij zijn onder andere wonen, voorzieningen, leefbaarheid en veiligheid, mobiliteit, economie en energie & klimaat.

Roosendaal ontwikkelt zich verder tot een vitale, leefbare en evenwichtige gemeente met een leidende positie in de regio. We sturen op een grotere verscheidenheid qua wijken, buurten en dorpen. Daarmee bevorderen we de leefbaarheid en sociale veerkracht.

Zowel in bestaande wijken/dorpen als in nieuwe ontwikkelingen zetten we leefbaarheid en veiligheid centraal.

Onderwerpen hierbij zijn onder andere samenwerking, Nationaal Programma Roosendaal en de veiligheidsregio.