Het (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan ‘Snelfietsroute F58 – westelijk deel’

Status: Ter beoordeling

Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat vanaf maandag 24 juni 2024 voor de duur van zes weken ter inzage ligt:
- Het (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan ‘Snelfietsroute F58 – westelijk deel’, NL.IMRO.1674.2151SNELF58WEST-0401

Planinhoud

De steden Roosendaal en Bergen op Zoom liggen hemelsbreed van centrum tot centrum 12 kilometer van elkaar. Een ideale fietsafstand. Er zijn verschillende manieren om van en naar beide centra te fietsen, maar er is geen directe, korte en snelle fietsroute om snel op de fiets in Roosendaal en Bergen op Zoom te komen. Het realiseren van een kwalitatief hoogwaardige snelfietsroute tussen beide steden biedt kansen om het aantal fietsers tussen beide steden te vergroten. Deze nieuwe snelfietsroute moet de fietsverbinding tussen Bergen op Zoom en Roosendaal comfortabeler, veiliger, sneller en aantrekkelijker maken.

Slechts een gedeelte van het fietspad is mogelijk binnen de bestaande bestemming ‘Verkeer’. Omdat de snelfietsroute niet geheel binnen de bestemming ‘Verkeer’ kan worden gesitueerd, dient voor een aantal delen van het tracé een nieuw bestemmingsplan te worden gemaakt. In dit bestemmingsplan wordt het tracé rondom het bedrijventerrein De Wijper, langs de zuidzijde van de spoorlijn, richting uiteindelijk de Oostlaarsestraat behandeld. Om de ontwikkeling mogelijk te maken, zal een passende bestemming moeten worden toegekend. Voorliggend bestemmingsplan voorziet hierin.

Inzage

Het vastgesteld bestemmingsplan ‘Snelfietsroute F58 – westelijk deel’ met de daarbij behorende bijlagen liggen met ingang van maandag 24 juni 2024 gedurende zes weken voor eenieder op de volgende wijze ter inzage:

Via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl;

Via de gemeentelijke website www.roosendaal.nl;

Alleen op afspraak op het Huis van Roosendaal. Voor een afspraak belt u met de heer R. Konings via telefoonnummer 0165-579111.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn van de terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld door belanghebbenden, niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt, alsmede door niet-belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken. 

U kunt beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, waarbij u tevens een voorlopige herziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kunt vragen bij de voorzitter van de Afdeling. 

Hoe dient u beroep in?
U kunt uw beroep zowel digitaal als schriftelijk indienen.

  1. Digitaal
    U kunt uw bezwaar digitaal indienen. U gaat hiervoor naar https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket. Door middel van het inloggen via DigiD kunt u stap voor stap uw beroep indienen. Let op: u kunt geen bezwaarschrift opsturen via e-mail.
  2. Op papier
    U kunt zelf een beroepschrift opstellen en deze schriftelijk indienen. Vermeld hierin:
  • Uw naam en adres;
  • Het besluit waartegen u in beroep gaat;
  • Waarom u het niet eens bent met deze beslissing;
  • Wat de beslissing volgens u moet zijn;

U dient uw brief te versturen naar het volgende adres:
Raad van State t.a.v. Afdeling bestuursrechtspraak
Postbus 20019
2500 EA Den Haag

Meer informatie
Meer informatie over het indienen van beroep vindt u op https://www.raadvanstate.nl/bestuursrechtspraak/hoger-beroep

Roosendaal, 21 juni 2024