Doe jij mee met Het Gesprek?
Algemeen
Er gaat in Roosendaal veel veranderen komende jaren. In de stad, de dorpen, buurtschappen en de buitengebieden. Om dat goed te laten verlopen zijn we gestart met Het Gesprek. In verschillende rondes gaan we in gesprek met zoveel mogelijk mensen. Inmiddels hebben er al drie algemene rondes plaatsgevonden, een ondernemersgesprek en er wordt nu gewerkt aan een MobiliteitsGesprek.
Doe je ook mee?
De gemeente is Het Gesprek gestart om samen met inwoners en gebruikers van het gebied na te denken over de toekomst. Zo worden jullie één van de betrokken partijen die meedenken. Hoe meer deelnemers, hoe beter de resultaten. Tip daarom anderen gerust over Het Gesprek.
Het Gesprek bestaat uit twee sporen:
- Het Gesprek: Gebruikelijk bestaat Het Gesprek uit twee ronden: een reactieronde en een beoordelingsronde. In de reactieronde kan iedereen zijn mening geven over bepaalde onderwerpen. In de tweede ronde ga je de antwoorden van anderen beoordelen. De uitkomsten worden besproken met deelnemers aan één of meer zogenaamde reflectietafels en maken deel uit van het plan dat in het najaar aan de raad wordt aangeboden.
- De Tafel: Dit is een club van zo’n 20 mensen uit verschillende delen van de stad, dorpen en buurtschappen. Je krijgt als deelnemer tussenresultaten van Het Gesprek te zien en overlegt met elkaar daarover. Samen geef je input voor toekomstplannen, ideeën en aanpak. Uit de eerdere aanmeldingen (zo’n 200) is hiervoor een groep geselecteerd.
Deze aanpak van Het Gesprek met een online vorm en offline reflecteren aan de Tafel is voor ons een experiment. We hebben de ambitie om meer in verbinding te komen om samenwerken van wijken, inwoners en gemeente te versterken. We hopen dat Het Gesprek één van de werkwijzen en vormen is, die dat ondersteunt.
Het MobiliteitsGesprek
Privacy
De gemeente vindt privacy belangrijk en behandelt persoonlijke gegevens vertrouwelijk en volgens de wet. Dat betekent dat gegevens alleen gebruikt worden voor het doel waarvoor je ze geeft. De gemeente bewaart je gegevens niet langer dan nodig is. In de privacyverklaring staat hoe de gemeente omgaat met privacygevoelige gegevens.