Kinderopvangtoeslag

Maakt u voor uw kind gebruik van kinderopvang? Bijvoorbeeld van buitenschoolse opvang of dagopvang? En kunt u dit niet goed betalen? Misschien komt u in aanmerking voor een kinderopvangtoeslag. U krijgt dan een deel van de kosten voor opvang vergoed. U vraagt de toeslag aan bij de Belastingdienst.

Goed om te weten

  • Of u recht hebt op kinderopvangtoeslag hangt af van de hoogte van uw inkomen, het aantal kinderen en de soort opvang. U kunt per kind voor maximaal 230 uur per maand kinderopvangtoeslag krijgen
  • Er geldt ook een maximumuurtarief. Kijk voor alle informatie op de website van de Belastingdienst
  • Hebt u geen recht op kinderopvangtoeslag? Soms hebt u op basis van een sociaal medische indicatie recht op bijzondere bijstand

Aanvragen

Kwijtschelding

Geldproblemen door de kinderopvangtoeslagaffaire?

Heb je geldproblemen door de kinderopvangtoeslagaffaire? Loop je achter met betalingen? Is er geen geld om nieuwe rekeningen te betalen, boodschappen te doen of leuke dingen te ondernemen? Misschien vraag je je af: hoe moet nu het verder? Wij gaan je helpen! Want we willen dat je met minder zorgen de toekomst in kan. En dat je financiën weer op orde komen.

Dit doen we voor je:

Je hoeft je schuld bij het Werkplein of de Belastingsamenwerking niet meer terug te betalen.

Heb je een schuld bij het Werkplein of de Belastingsamenwerking? Dan hoef je deze niet meer terug te betalen. Je hoeft zelfs niets te doen, dit wordt automatisch voor je geregeld. Iedereen houdt zich daarbij aan de privacyregels. 

We kunnen je helpen bij het aanvragen van de vergoeding van de overheid.

Als jij gedupeerd bent kun je je een vergoeding aanvragen bij de belastingdienst. De belastingdienst controleert eerst of jouw aanvraag klopt. En of je de vergoeding ook echt krijgt. 
Heb je je nog niet aangemeld? Of kom je er niet aan uit? Dan kan Inwonersondersteuning Roosendaal je erbij helpen. De hulp is gratis en je hebt geen verwijzing nodig. Bel 0165 – 75 00 50 en meld je aan. Of stuur een e-mail naar contact@ioroosendaal.nl 

Problemen met wonen, zorg of opvoeding? Ook dan kunnen we je helpen.

Financiële hulp is hartstikke fijn. Maar misschien zijn er ook andere problemen. En daar wil je ook iets aan doen. Heb je vragen over wonen, zorg of opvoeding? Heb je ergens anders hulp bij nodig? Ook dan staat Inwonersondersteuning Roosendaal voor je klaar. Bel 0165 – 75 00 50 en meld je aan. Of stuur een e-mail naar contact@ioroosendaal.nl De hulp is gratis en je hebt geen verwijzing nodig. 

* Wij zijn Gemeente Roosendaal, Werkplein Hart van West-Brabant, Belastingsamenwerking West-Brabant en Inwonersondersteuning Roosendaal.