Welke regelingen zijn er?

Als u uw huis wilt verduurzamen, kunt u gebruik maken van verschillende leningen, regelingen en/of subsidies.

Bent u woningeigenaar?

Via de Stichting Energietransitie Roosendaal (STER) kunt u maatwerk advies aanvragen voor het verduurzamen van uw woning. De STER kan u adviseren over de aanschaf van zonnepanelen of isolatiemateriaal. 

De stimuleringslening is vergelijkbaar met een gewone lening met een lage rente. Behalve voor het verduurzamen van uw woning kunt u de stimuleringslening (onder voorwaarden) ook gebruiken om uw woning levensloopbestendiger of veiliger te maken.

Met de verzilverlening gebruikt u de overwaarde van de woning waarin u woont en waar u de lening voor aanvraagt. Ook kunt u de verzilverlening gebruiken om een bijdrage te leveren aan de aankoop van een eerste woning voor uw kind(eren).

De Rijksoverheid biedt via het Nationaal Warmtefonds een zogenaamde Energiebespaarlening. Dit is een aantrekkelijke lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringen voor hun eigen woning kunnen financieren. 

  • Geen bovengrens leeftijd: aanvragen ook mogelijk voor 75+'ers.
  • Ook leenmogelijkheden voor eigenaar-bewoners met beperkte leenruimte.
  • Rente van 0% voor eigenaar-bewoners met verzamelinkomen minder dan € 60.000.

De Rijksoverheid heeft subsidie beschikbaar gesteld voor isolerende maatregelen aan uw woning via de regeling Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Op de website Energiesubsidiewijzer vindt u nog andere mogelijkheden voor subsidies of leningen voor het verduurzamen van uw woning.

Bent u huurder?

Uw verhuurder gaat over eventuele grootschalige duurzaamheidsinvesteringen zoals dubbel glas, muurisolatie of zonnepanelen. Als u wilt weten wat er voor uw huurwoning mogelijk is, neemt u contact op met uw verhuurder.