Verduurzamen van uw woning

Welke regelingen zijn er?

Als u uw huis wilt verduurzamen, kunt u gebruik maken van verschillende leningen, regelingen en/of subsidies.

Bent u woningeigenaar?

Als u woningeigenaar bent kunt u gebruik maken van advies via winstuitjewoning, de stimuleringslening, de verzilverlening en een subsidie.

We geven via winstuitjewoning de mogelijkheid om maatwerk advies aan te vragen voor het verduurzamen van uw woning. Zij kunnen u adviseren over de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatiemateriaal. In 2020 houden we in samenwerking met winstuitjewoning ook een gezamenlijke inkoopregeling. Als u in deze periode via hen een aankoop doet, profiteert u van korting. We sturen brieven naar onze inwoners wanneer u hier gebruik van kunt maken.

De stimuleringslening is vergelijkbaar met een gewone lening met een lage rente. Behalve voor het verduurzamen van uw woning kunt u de stimuleringslening (onder voorwaarden) ook gebruiken als starterslening.

Met de verzilverlening gebruikt u de overwaarde van de woning waarin u woont en waar u de lening voor aanvraagt. Ook kunt u de verzilverlening gebruiken om een bijdrage te leveren aan de aankoop van een eerste woning voor uw kind(eren).

Ook kunt u in 2020 gebruik maken van een subsidiebudget voor maatregelen die het energieverbruik verlagen. Het gaat hier om kleinschalige investeringen zoals het plaatsen van tochtstrips, radiator-isolatie, LED-lampen en verduurzamingsadviezen. We verwachten dat u aanvragen hiervoor kan indienen vanaf begin oktober. Zodra hierover meer duidelijkheid is, informeren we woningeigenaren in de gemeente per brief en sociale media.

Bent u huurder?

Uw verhuurder gaat over eventuele grootschalige duurzaamheidsinvesteringen zoals dubbel glas, muurisolatie of zonnepanelen. Als u wilt weten wat er voor uw huurwoning mogelijk is, neemt u contact op met uw verhuurder.