- Via www.ruimtelijkeplannen.nl toetst u het bestemmingsplan of het vestigen van een (horeca)bedrijf of slijterij wordt toegestaan. Komt u er niet uit? Dan kunt u een email sturen naar: bestemmingsplaninfo@roosendaal.nl
- Alle leidinggevenden moeten minimaal 21 jaar oud en van onbesproken gedrag zijn
De aanvraag voor de vergunning moet u schriftelijk of per email indienen. Vul alle formulieren volledig in.
Postadres: Postbus 5000, 4700 KA Roosendaal.
Email: horeca@roosendaal.nl
Als u meer informatie wilt over de vergunning kunt u Team Veiligheid, Strategie en Ondersteuning bellen via 0165 579 111.
Wanneer vergunning
- Als u een kantine, café, restaurant of slijterij wilt starten of overnemen.
- Als de ondernemingsvorm verandert, bijvoorbeeld van een eenmanszaak in een BV.
- Als de exploitant wijzigt.
Bibob
Wanneer u de vergunning aanvraagt, beoordeelt de gemeente ook de integriteit van uw onderneming of de bij uw onderneming betrokken personen. Daarom moet u ook een Bibob-vragenformulier invullen.
Welk formulier u moet invullen is afhankelijk van de bedrijfsvorm.
- Voor een eenmanszaak: Bibob model 1.
- V.O.F of CV: één van de vennoten vult Bibob model 1 in; de overige vennoten vullen allemaal een formulier Bibob model 2 in.
- BV en NV: één van de ondernemers vult Bibob model 3 in; alle natuurlijke personen in de onderneming moeten Bibob model 4 invullen.
Let op. Op het Bibob-vragenformulier staat aangegeven welke bijlages u moet aanleveren. Voor een zo snel mogelijke afhandeling van uw aanvraag is het belangrijk dat u alle bijlages meestuurt.
Wanneer melding
- Als u de inrichting van een bestaande horecagelegenheid bouwtechnisch verandert.
- Als er een leidinggevende vertrekt of in dienst komt.
Aanvraagformulieren alcoholvergunning
Aanvraagformulier Alcoholvergunning (commercieel)
pdf Verklaring leidinggevende horeca/slijterij (PDF, 43.94 KB)Bibob-vragenformulieren
pdf Bibob model 1 (PDF, 158.14 KB)Bibob model 2 (PDF, 118.59 KB)
pdf Bibob model 3 (PDF, 139.82 KB)Bibob model 4 (PDF, 131.98 KB)
Formulier inrichtingseisen
pdf Inrichting horecabedrijf (PDF, 49.29 KB) pdf Inrichting slijterij (PDF, 44.27 KB)