ZLM Tour

Goed nieuws voor wielrenliefhebbers, want vanaf 7 juni gaat de ZLM Tour van start!  Roosendaal organiseert dit jaar in samenwerking met Libéma op 10 juni de start en finish locatie van de derde etappe in de ZLM Tour. De renners starten die dag vanaf De Wielerexperience aan de Buijenstraat en finishen op de Jan Vermeerlaan. De ZLM Tour is een 5-daagse Pro-series wielrenwedstrijd, één niveau onder de World Tour. Deze wielerwedstrijd trekt veel topwielrenners aan en wordt gezien als een belangrijke voorbereiding op de Tour de France. Vooral voor sprinters als Mike Teunissen en Dylan Groenewegen, die de vlakke wegen van Nederland benutten om hun sprint te verbeteren. In 2023 staat er dus weer een mooie wielerwedstrijd op de agenda in Roosendaal.

Activiteiten

Er valt op 10 juni van alles te beleven! Zien we u daar?

Locatie Tijd Activiteit
WielerExperience 10.00 - 14.00 uur Clinics en demonstraties
WielerExperience 10.30 uur Ploegen aanwezig
WielerExperience Vanaf 11.00 uur Ploegenpresentatie
WielerExperience 12.45 uur Start ZLM Tour
Move On 13.00 - 15.30 uur Diverse activiteiten
Cruyff Court 13.00 - 15.30 uur Diverse activiteiten
Jan Vermeerlaan 13.00 - 15.30 uur Diverse activiteiten
Jan Vermeerlaan Tussen 16.05 en 16.21 uur Eerste passage finishlijn
Jan Vermeerlaan Tussen 16.41 en 16.59 uur Finish
Jan Vermeerlaan Omstreeks 17.15 uur Prijsuitreiking

 

Meer informatie

Meer informatie nodig over de ZLM Tour of onze samenwerkingspartners? Bekijk de volgende pagina’s:

ZLM Tour

WielerExperience Roosendaal

Libema Profcycling

Heeft u vragen over de ZLM Tour, dan kunt u mailen naar zlmtour@roosendaal.nl 
 

Parcours

Etappe Roosendaal – Roosendaal

Licentie: 
Creative Commons
Auteur: 
Procyclingmaps

Bekijk hier de volledige etappe op dag 4 van de ZLM Tour.

Start locatie - Wielerexperience

De wielrenners starten op zaterdag 10 juni om 12:45u vanuit de Wielerexperience aan de Buijenstraat. Sanneke Vermeulen, wethouder Sport, zal hierbij aanwezig zijn en geeft het startschot. De wielrenners maken eerst een ronde over het terrein van de Wielerexperience en vervolgen vanaf daar de etappe. 

Licentie: 
Creative Commons
Auteur: 
Procyclingmaps

Finish locatie - Jan Vermeerlaan

De ZLM Tour finisht op 10 juni in de Jan Vermeerlaan. Voordat de renners de finish bereiken rijden ze eerst nog drie rondes door Roosendaal, zodat het publiek extra kan genieten van de wedstrijd. Bekijk hier hoe de route door Roosendaal eruit ziet.

Tussen 16:05-16:21 passeren de wielrenners voor de eerste keer de finish lijn. Na drie rondes door Roosendaal eindigen ze uiteindeljik tussen 16:41 en 16:59. 

Meer informatie

Meer informatie nodig over de ZLM Tour of onze samenwerkingspartners? Bekijk de volgende pagina’s:

ZLM Tour

WielerExperience Roosendaal

Libema Profcycling

Heeft u vragen over de ZLM Tour, dan kunt u mailen naar zlmtour@roosendaal.nl 

Verkeer en parkeren

Verkeersmaatregelen en wegafsluitingen 

We gaan zorgen voor een mooi en veilig parcours in de gemeente Roosendaal. Daarvoor zijn verschillende verkeersmaatregelen nodig zoals het tijdelijk weghalen van verkeersobjecten, het klaarzetten van hekwerken en de borden voor de omleidingen.   

Op zaterdag 10 juni gelden de volgende verkeersmaatregelen: 

  • De Buijenstraat is beperkt bereikbaar van 8.00 uur t/m 13.30 uur;
  • De Jan Vermeerlaan (tussen Move On en de Frans Halslaan) is afgesloten van 9.00 uur t/m 19.00 uur;
  • Sommige delen van de wijk Westrand en bedrijventerrein Borchwerf zijn tussen 14.30 en 18.00 uur niet of beperkt bereikbaar met de auto. Dit betekent dat u niet met de auto van of naar uw huis kunt rijden of dat gasten niet met de auto bij u op bezoek kunnen komen;
  • Net voor de finish verlaten de volgauto's het parcours. Zij rijden dan een alternatieve route via Weissenbruchstraat, Van Goghlaan, Mondriaanstraat, Wethouder Lanenstraat naar Scherpdeel.  

Parkeerverbod en wegsleepregeling 

Voor de veiligheid van de renners en het publiek mag er tussen 9.00 uur en 14.00 uur langs de Buijenstraat en Akkermansstraat niet worden geparkeerd buiten de bestaande parkeervakken. Daarnaast mag er langs de route van de lokale omloop niet worden geparkeerd. Er zal een stop- en parkeerverbod gelden voor zowel de parkeervakken als de bermen. Deze straten zijn wel te voet of per fiets bereikbaar. De specifieke gebieden waar een parkeerverbod geldt, worden aangegeven met borden. Op het parcours van de lokale omloop geldt een parkeer- en stopverbod. Wij vragen u vriendelijk uw auto ergens anders te parkeren en vragen om uw begrip.  

Parkeren bezoekers  

Parkeren bij de start

We vragen bezoekers zoveel mogelijk met de fiets te komen. Fietsen kunnen die dag op de WielerExperience gestald worden. Bezoekers die met de auto komen, kunnen hun auto parkeren in de berm van de Korte Zegstraat. 
Het parkeerterrein van De WielerExperience wordt gebruikt door de bussen en volgwagens van de ploegen. Bezoekers kunnen hier dus niet parkeren.  

Parkeren bij de finish

We vragen bezoekers zoveel mogelijk met de fiets te komen. Fietsen kunnen die dag in de reguliere stallingen gestald worden. Of u kunt uw fiets stallen in de de extra fietsenstalling bij wijkhuis West. Bezoekers die met de auto komen, kunnen gebruik maken van de reguliere parkeerplaatsen/parkeergarages in Roosendaal. 

Meer informatie

Meer informatie nodig over de ZLM Tour of onze samenwerkingspartners? Bekijk de volgende pagina’s:

ZLM Tour

WielerExperience Roosendaal

Libema Profcycling

Heeft u vragen over de ZLM Tour, dan kunt u mailen naar zlmtour@roosendaal.nl