Woningaanpassingen

Het kan zijn dat uw woning niet meer past bij uw beperkingen of ongemakken. De doorgangen zijn te smal voor uw rolstoel. De drempels belemmeren u of het lukt u niet meer om een raam open te maken. Soms kunt deze problemen makkelijk oplossen met een hulpmiddel uit de winkel. Soms ook kan een woonvoorziening een oplossing zijn. Neem contact op met Inwonersondersteuning Roosendaal (IOR). Zij helpen u direct of verwijzen u door naar de juiste partij.

Kleine aanpassingen

 • Voor kleine aanpassingen (zoals badbeugels, een antislipmat of een toiletverhoger) kunt u goed en goedkoop terecht bij de bouwmarkt. Ook op internet vindt u veel winkels met hulpmiddelen. Een gespecialiseerde winkel in Roosendaal is bijvoorbeeld TWB/Medipoint
 • Voor handige en slimme oplossingen die voor meer comfort zorgen of als handig hulpmiddel dienen voor alledaagse activiteiten kunt u terecht bij het Huis van Morgen. Aan de Zuid-Oostsingel 21 in Bergen op Zoom kunt u op afspraak langskomen. Vindt u het handiger als we op locatie komen? Dan kan dat ook. Stuur een mailtje naar info@huis-van-morgen.nl of bel 06-42872237. 
 • Hebt u een huurwoning? Vraag ook wat de woningbouwvereniging, huurstichting of verhuurder voor u kan doen
 • Misschien komt u in aanmerking voor een woonvoorziening via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). U hebt daarvoor een indicatie van de gemeente nodig. U betaalt hiervoor soms een eigen bijdrage. Om de mogelijkheden te bespreken neemt u contact op met: 

Grote aanpassingen

Is het nodig dat uw woning aangepast wordt? Dan spreken we van een vaste woonvoorziening. Het gaat dan bijvoorbeeld om het verbreden van de deurposten, het weghalen van drempels, het aanbrengen van een traplift of het aanpassen van uw badkamer.

 • Hebt u een huurwoning? Vraag ook wat de woningbouwvereniging, huurstichting of verhuurder voor u kan doen
 • Misschien komt u in aanmerking voor een vaste woonvoorziening via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). U hebt daarvoor een indicatie van de gemeente nodig. U betaalt hiervoor een eigen bijdrage. Om de mogelijkheden te bespreken neemt u contact op met: 

Kosten

 • Het zelf aanschaffen van een woonvoorziening is soms goedkoper en makkelijker dan het aanvragen van een woonvoorziening via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
 • Heeft u tijdelijk een beperking of ongemak? Dan kunt u allerlei woonvoorzieningen (zoals een toiletverhoger of drempelhulp) lenen of huren bij de thuiszorgwinkel of bij de rolstoelcentrale
 • Voor een woonvoorziening via de Wmo betaalt u meestal een vaste een eigen bijdrage van € 19,00 per maand
 • IOR informeert u hier graag over. Hebt u zelf al een woonvoorziening aangeschaft? Het is dan niet mogelijk daar achteraf nog een vergoeding vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning voor te krijgen
 • Met de stimuleringslening kunt u een lening aanvragen om de levensloopbestendigheid, duurzaamheid en veiligheid van uw woning te vergroten. Deze lening kent aantrekkelijke voorwaarden en een lage rente.