Verstopping riool melden

Huisaansluiting van de riolering verstopt? Zit de verstopping op uw eigen terrein? Dan moet u het ontstoppen zelf regelen. U kunt daarvoor een bedrijf inschakelen. Zit de verstopping op de gemeentegrond? Meld het direct bij de gemeente. Wij regelen het ontstoppen.

Wat u moet weten

Controleer eerst of er water staat in het ontstoppingsstuk. Normaal gesproken bevindt het ontstoppingsstuk zich op of vlakbij de grens van uw terrein. De gemeente kan u vertellen hoe u het ontstoppingsstuk kunt vinden. Ook kunt u een rioolservicebedrijf vragen om te kijken. De kosten voor het inschakelen van een bedrijf zijn voor u.

Staat er geen water in het ontstoppingsstuk? Laat dan vanuit uw woning water wegstromen, zet bijvoorbeeld een kraan open.

  • Als het water niet bij het ontstoppingsstuk komt, zit de verstopping in uw eigen deel van de riolering. Regel dan zelf het ontstoppen. U kunt een bedrijf inschakelen dat uw riool kan ontstoppen. U betaalt zelf de kosten.
  • Als er water in het ontstoppingsstuk blijft staan dan zit de huisaansluiting op gemeentegrond verstopt. Maak dan een melding bij de gemeente.
  • Als de gevel van uw woning direct aan gemeentegrond grenst, neem dan direct contact op met de gemeente. U mag niet op gemeentegrond graven om het ontstoppingsstuk te zoeken.

Kosten

Zit de verstopping in de huisaansluiting op gemeentegrond:

  • Voor de kosten die de gemeente maakt betaalt u niets.
  • Schakelt u zelf een bedrijf in om de huisaansluiting op gemeente grond te ontstoppen, dan zijn de kosten voor u.