Snelfietsroute F58

F58 - Nut en noodzaak

In 30 minuten van hartje Roosendaal naar hartje Bergen op Zoom fietsen en andersom

Roosendaal en Bergen op Zoom worden in de komende jaren aan elkaar verbonden met een snelle fietsverbinding: de F58. Op 25 september 2019 hebben de wethouders Cees Lok van Roosendaal en Andrew Harijgens van Bergen op Zoom samen met de gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant hiervoor een bestuursovereenkomst getekend.

Snel, veilig en comfortabel fietsen tussen Bergen op Zoom en Roosendaal

Deze nieuwe snelfietsroute moet de fietsverbinding tussen Bergen op Zoom en Roosendaal comfortabeler, veiliger, sneller en aantrekkelijker maken. Daarmee zullen meer forenzen vaker voor de fiets kiezen. Uiteindelijk zal de F58 Eindhoven, Tilburg, Breda, Etten-Leur, Roosendaal en Bergen op Zoom aan elkaar verbinden.

Maar de F58 is niet de enige fietsroute in Brabant. De Provincie heeft de ambitie om in 2030 18 fietsroutes te hebben aangelegd, met drie verbindingen naar Antwerpen en Turnhout en twee verbindingen met Limburg. Met het realiseren van snelfietsroutes willen provincie en gemeenten huidige fietsers en inwoners verleiden om vaker te fietsen. Meer mensen op de (elektrische) fiets zorgt voor een betere bereikbaarheid van de provincie en een gezondere omgeving en mensen.

Wil je meer weten over de snelfietsroutes?

Ga dan naar www.sjees.nl. Op deze site vind je alles over de routes, welke er al liggen en waar ze binnenkort worden aangelegd. Bekijk alvast deze animatie voor een impressie! Voor het tracé tussen Bergen op Zoom en Roosendaal (F58) heeft een student van de opleiding Civiele Techniek Hogeschool Rotterdam een animatie gemaakt van de toekomstige F58 tussen deze twee steden. Deze animatie zie je hier.

Wil je meer weten over de werkzaamheden per tracé?

Bekijk dan de pagina tracé F58

Nog vragen?

Heb je vragen die op deze pagina niet worden beantwoord? Je mag ons mailen op f58@roosendaal.nl.