Slikken, Slikken, Slikken en de rest kan stikken.

Slikke, Slikken, Slikken

Vrijdagmiddag, genietend van een weekend met je vrienden – in plaats van dat festival - (want, Corona) besluiten jullie om een pilletje te gebruiken. Besteld via, via en snel ontvangen. Allemaal discreet. Goed voor een paar uur flink genieten én als je geluk hebt zonder dikke dinsdagdip.

Maar met elk pilletje dat je neemt, hou je een hele onderwereld in stand. Je beseft het misschien niet, maar hoe onschuldig dat ene pilletje ook lijkt, zo erg zijn de praktijken die erachter schuilgaan. Drugs zijn en blijven illegaal. Misschien is je drugsdealer een toffe gozer, maar het netwerk waarin hij zit is dat zeker niet. Het gaat om veel geld, om narcos-achtige praktijken en dubieuze zaken.

Alles komt voor in de drugsindustrie. Zo bewijst de martelcontainer die laatst in Wouwse Plantage gevonden is. Criminele organisaties die tot alles in staat zijn, om hun geld of goederen veilig te stellen. Vergis je niet, met elke pil die je neemt hou je dit in stand. Zo is elke trip een bad trip.

Martelcontainer Wouwse Plantage
In een loods zijn zeven zeecontainers aangetroffen, waarvan er zes waren ingericht als gevangeniscel. Een zevende zeecontainer deed dienst als martelkamer. Bekijk de video van de politie landelijke eenheid: Politie ontdekt onderwereldgevangenis met martelkamer.
Meer informatie hierover lees je in het volgende artikel van BN DeStem


Foto's van de martelkamer in Wouwse Plantage (copyright Openbaar Ministerie/Politie):

 

chemisch toilettandartsstoel

Drugs, een egoïstisch middel.

Bij elke pil die je slikt, denk je alleen aan je eigen plezier. Denk voortaan ook eens na over de gevolgen en de praktijken die je daardoor in stand houdt. Tijd om 3x na te denken voordat je denkt: Slikken, Slikken, Slikken en de rest kan stikken.

Meer informatie over drugs vind je hier:
Algemene informatie:
Op de website van DrugsinfoNovadic Kentron en de politie.

Waarom drugsgebruik op jonge leeftijd extra slecht is: 
Op de website van Jellinek

Gebruik je drugs en heb je hulp nodig met stoppen? Zoek dan hulp bij bijv. Novadic Kentron of Jellinek.

Drugs, geen bijbaantje.

Hoewel we allemaal houden van een weekendje Narcos of Breaking Bad bingen, is drugs als bijbaantje minder ‘gezellig’ en ontspannen. Wanneer je begint als drugsdealer, kom je niet zomaar meer uit het criminele circuit. Denk daarom goed na voordat je je laat verleiden.

Eenmaal betrokken bij de illegale activiteiten, hoe moeilijker het wordt eruit te komen. Wanneer je toch nauw betrokken bent en de behoefte hebt uit te stappen, zoek dan hulp bij bijv. je ouders, een vertrouwenspersoon, maatschappelijk werker, politie.

Je wilt natuurlijk niet straks eindigen in een tandartsstoel (die van de onderwereld).

Word je gedwongen tot drugscriminaliteit? Lees dan op de website van Slachtofferhulp wat je kunt doen.
 
Vermoed je criminele activiteiten? Je kunt het anoniem melden op de website van Meld Misdaad Anoniem