WMO, Werkplein en jeugdhulp verhuizen naar het HUIS van Roosendaal

25 januari 2023
Vanaf maandag 6 februari is ook de informatiebalie Sociale Zaken gevestigd in het HUIS van Roosendaal aan Stadserf 1. Voorheen was dit gevestigd aan de Dunantstraat. Dit is de laatste afdeling die officieel overgaat naar het vernieuwde stadskantoor. Naast de gemeente Roosendaal is dit voortaan het adres waar ook het Werkplein, WijZijn Traverse Groep en MEE West-Brabant te bezoeken zijn. Hierdoor hoeven bezoekers niet meer naar verschillende locaties verspreid over de stad, maar zijn alle publiekszaken voortaan te vinden onder één dak.

Alles onder 1 dak

Het HUIS van Roosendaal is voortaan de centrale plek waar inwoners terecht kunnen voor verschillende publiekszaken zoals het regelen van een paspoort, ID kaart, rijbewijs, verhuizing en uittreksels. En ook voor vragen over zorg en ondersteuning zoals inwonersondersteuning, Wmo, jeugdhulp en mantelzorgondersteuning, werk, inkomen, tijdelijk inkomen, begeleiding naar werk
en meedoen in de samenleving is men voortaan welkom in het HUIS. Dat is het gemak van alle organisaties onder één dak.

Wethouder Evelien van der Star vertelt: “Ik ben ontzettend trots op het HUIS van Roosendaal. Het mooie aan deze locatie is dat we nu met alle lokale overheidsinstanties op één plek georganiseerd zijn voor onze inwoners. Zo kunnen we ook onze gezamenlijke dienstverlening verder verbeteren. Het HUIS fungeert als dé ontmoetingsplek voor ons allemaal. We vinden het belangrijk dat onze inwoners zich welkom voelen in het HUIS en er snel en efficiënt geholpen worden."

Openingstijden en contact

Het HUIS is vijf dagen per week geopend voor bezoek: van maandag t/m woensdag van 08:00 tot 16:00 uur, op donderdag tot 19:30 en op vrijdag tot 12:00 uur ’s middags. De actuele openingstijden en contactgegevens van het Werkplein, Jeugdzorg, Wmo, MEE West-Brabant en WijZijn Traverse staan op roosendaal.nl/contact.