Tijdelijke verkeersmaatregelen Roosendaals Treffen

7 september 2023
Op zondag 17 september 2023 wordt het Roosendaals Treffen gehouden. Op dit tweejaarlijkse evenement presenteren Roosendaalse verenigingen, instellingen (zonder winstoogmerk) en (semi)overheidsinstellingen zich aan een groot publiek. Het Roosendaals Treffen is een evenement voor en door de inwoners en organisaties van onze gemeente. Om ervoor te zorgen dat alles goed en veilig verloopt tijdens het Roosendaals Treffen, zijn verschillende tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen tijdens het evenement en de periode van op- en afbouw.

Op- en afbouw van het evenement

De opbouw van het evenement start op 17 september om 05.00 uur ’s ochtends. Direct na afloop van het evenement wordt begonnen met het afbouwen. Dit duurt tot uiterlijk 17 september 19.00 uur.

Verkeersmaatregelen

Gedurende de op- en afbouw van het evenement en gedurende het evenement, zijn de volgende straten afgesloten voor alle verkeer (m.u.v. voetgangers, hulpdiensten en verkeer t.b.v. de op- en afbouw):

 • Markt (gedeelte Bloemenmarkt – Dr. Brabersstraat)
 • Bloemenmarkt
 • Molenstraat (gedeelte Bloemenmarkt – Burgemeester Prinsensingel)
 • Tongerloplein (inclusief Kerkstraat)
 • Dominéstraat
 • Vughtstraat (gedeelte Stadserf – Ludwigstraat)
 • Stadserf
 • Nieuwe Markt (plein)

De volgende straten zijn vanaf de opbouw van het evenement tot en met de afbouw van het evenement voor doorgaand verkeer gestremd:

 • Vughtstraat (gedeelte Stationsstraat – Ludwigstraat)
 • Kloosterstraat (gedeelte Burgemeester Prinsensingel – Stadserf)
 • Raadhuisstraat (gedeelte Burgemeester Prinsensingel – Markt)

De Kloosterstraat is op 17 september 2023 vanaf 09.30 uur tot en met 18.00 uur niet bereikbaar vanaf de Vughtstraat, met uitzondering van de deelnemers aan het evenement Roosendaals Treffen en de gebruikers vanaf de uitritten van de parkeergarages/pleinen Kloosterstraat (uitsluitend uitrijden).
De parkeerplaats naast het Emile van Loonpark blijft beschikbaar voor parkeren en men kan uitrijden via de Ludwigstraat onder begeleiding van verkeersregelaars.

Parkeerverbod

Op 17 september 2023 geldt tussen 05.00 uur en 19.00 uur een algeheel parkeerverbod voor bovenstaand gebied. De parkeerplaatsen aan de Kloosterstraat en de parkeerplaatsen aan de zijkant van het HUIS van Roosendaal zijn niet bereikbaar. Er is een wegsleepregeling van toepassing. Alle verkeersmaatregelen worden met borden aangegeven.

Activiteiten koopzondag

Op de Nieuwe Markt wordt op dezelfde dag een koopzondagactiviteit gehouden: Kids & Play staat met diverse speelkussens en kinderattracties op het plein. 

Vergunning

De gemeente heeft voor het Roosendaals Treffen een vergunning verleend. Voor vragen over de vergunning kunt u contact opnemen met het team Vergunningen van de gemeente Roosendaal via tel. (0165) 579 111 of via apv@roosendaal.nl. Voor overige informatie verwijzen wij u naar de website van het Roosendaals Treffen.
 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het Roosendaals Treffen op de website bezoek-roosendaal.nl