Omleidingsroute richting Bergen op Zoom voor aanleg F58

24 november 2022
De gemeente Bergen op Zoom start maandag 28 november met de aanleg van het gedeelte van de F58 op Bergs grondgebied. Het snelfietspad wordt aan de noordelijke zijde van de Ruytershoveweg aangelegd tussen de Boerenweg en de Marconilaan. Vanwege de werkzaamheden worden een aantal omleidingsroutes ingesteld, zowel voor automobilisten als fietsers. Dit heeft daarmee ook invloed op inwoners uit de gemeente Roosendaal die van en naar Bergen op Zoom rijden.

 

De werkzaamheden van de gemeente Bergen op Zoom starten op 28 november 2022 en duren tot ongeveer eind 2023. Tijdens de uitvoering van dit werk wordt het verkeer als volgt omgeleid:

  • Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de zuidelijke parallelweg, oftewel de Mastendreef. Maar, het verkeer kan ook gebruik maken van de A58 wat ook de snelste route is. De op- en afritten van de snelweg liggen namelijk voor en na het werkvak van de Ruytershoveweg. De Ruytershoveweg wordt met een halve rijbaan afzetting afgezet voor het doorgaand verkeer. De richting Bergen op Zoom naar Roosendaal blijft dus wel open voor doorgaand verkeer.
  • De bus zal altijd over de Ruytershoveweg kunnen blijven rijden.
  • Fietsverkeer wordt omgeleid via de Boerenweg / Bergsebaan.
  • Het kleine aandeel landbouwverkeer wordt ook omgeleid via de Boerenweg / Bergsebaan

De snelfietsroute F58 maakt het straks mogelijk om in 30 minuten van hartje Roosendaal naar hartje Bergen op Zoom te fietsen en andersom. Fietsers kunnen zich hiermee comfortabeler, veiliger en sneller bewegen tussen de twee steden. Kijk voor meer informatie op de website van de F58.