Gemeente Roosendaal nodigt inwoners uit voor Het Gesprek

25 juli 2023
Er gaat in Roosendaal veel veranderen komende jaren. In de stad, de dorpen en de buitengebieden. Om dat goed te laten verlopen start de gemeente Roosendaal met een nieuw initiatief: Het Gesprek. Daarbij nodigen we alle inwoners van de gemeente Roosendaal uit om met ons in gesprek te gaan. Het gaat namelijk over hun stad. Hun dorp. Hun leefsituatie. We willen met zoveel mogelijk Roosendalers sparren. Het Gesprek is een initiatief van gemeente Roosendaal om met inwoners en gebruikers van het gebied na te denken over de toekomst. In de dialoog gaan we in gesprek met elkaar. Zo worden jullie één van de partijen die meedenken. Tip anderen gerust over Het Gesprek.

Het digitale Gesprek: Hoe werkt het? 

Het gaat in twee ronden. Inwoners en gebruikers kunnen aan beide meedoen. In de eerste ronde staan er een stuk of tien vragen klaar. Sommige zijn makkelijk. Andere moet je bij nadenken. Je kan de vragen in één keer invullen, maar je kan ook thuis even overleggen, of met vrienden of collega’s. Dat kan allemaal. Geen enkele vraag is verplicht, maar het helpt ons wel enorm door ze te beantwoorden. O ja, alles gaat anoniem.   

Hebben we voldoende antwoorden? Dan starten we ronde twee. Daarbij vragen we andere Roosendalers de antwoorden uit de eerste ronde te beoordelen. Iedereen kan ook de antwoorden van anderen beoordelen. Alle antwoorden zijn online te bekijken. Lekker open en transparant dus. Trouwens, hoe meer mensen meedoen, hoe beter het resultaat.  

Reflectietafels 

Daarnaast nodigen we ook een club van twintig mensen uit verschillende delen van de stad en dorpen uit om met ons aan tafel het gesprek aan te gaan. Als inwoner of gebruiker bekijken zij de uitkomsten van Het Gesprek. We praten met hen over de lessen die we hieruit kunnen trekken. Gezamenlijk geven zij input voor toekomstige plannen, ideeën en aanpakken. 

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.roosendaal.nl/hetgesprek