Dierenwelzijn bevorderen met subsidie voor Dierenvoedselbank

7 september 2023
De gemeente Roosendaal is op zoek naar een niet-commerciële organisatie die bereid is om een dierenvoedselbank op te zetten. De gemeente stelt een bedrag van maximaal 10.000 euro per jaar beschikbaar om deze nieuwe voorziening op te zetten. De dierenvoedselbank moet bijdragen aan het welzijn van dieren die gehouden worden door minima in de gemeente Roosendaal.

Voor de jaren 2024 tot en met 2027 kan een subsidie aangevraagd worden door een niet-commerciële organisatie die dierenwelzijn binnen de gemeente Roosendaal bevordert. De subsidie is onder andere in te zetten voor huisvesting, transport, dierenvoeding en opslag. Als voorwaarde heeft de gemeente Roosendaal opgenomen dat de aanvrager van de subsidie wel bereid moet zijn om een huurovereenkomst aan te gaan voor een ruimte in het Pius X-gebouw (Edisonstraat 55 in Roosendaal). Op deze manier wil de gemeente stimuleren dat de dierenvoedselbank samen gaat werken met de andere niet-commerciële organisaties die zich op dit moment al op deze doelgroep richten binnen de Pius X.

Aanvragen en aanvraagperiode

De nieuwe subsidieregeling staat sinds 1 oktober 2022 open, maar tot nu toe heeft zich nog geen partij gemeld. “We hebben als gemeente Roosendaal het gevoel dat er wel behoefte is aan deze voorziening. Daarom zijn we op zoek naar een persoon of partij die dit, samen met ons, wil opzetten. Belangrijk voor ons is dat deze partij verstand heeft van dieren en voeding. Wij kunnen daarnaast helpen bij het aanvragen van de subsidie. We willen dit samen, dus we doen dit ook samen”, aldus wethouder Klaar Koenraad.

Kijk voor meer informatie op www.roosendaal.nl/dierenvoedselbank