HUIS van Roosendaal

HUIS

Roosendaal krijgt in 2021 een nieuw HUIS

De gemeente Roosendaal gaat haar stadskantoor op een duurzame en verantwoorde manier omvormen tot een open en gastvrij HUIS van Roosendaal. Al enkele jaren voeren het stadsbestuur en de gemeentelijke organisatie van de gemeente Roosendaal gesprekken over de toekomstbestendige huisvesting.

Achterzijde Stadskantoor

HUIS voor iedereen

Het nieuwe HUIS van Roosendaal wordt een huis van en voor iedereen. Onze inwoners kunnen in het HUIS niet alleen terecht met vragen, maar kunnen er ook samenwerken. Dit geeft een extra impuls aan de verbetering van de dienstverlening. Het nieuwe HUIS van Roosendaal krijgt een open en gastvrije uitstraling, die past bij de publieksfunctie en positie die het inneemt in het centrum van de stad. De ambitie is om een Energie Neutraal Gebouw (ENG) te realiseren. Dit betekent minimaal energielabel A en het gebruik van reeds gebruikte materialen (cradle to cradle).

Rondleidingen

Op maandag 14 oktober zijn er rondleidingen ingepland door het stadskantoor om een impressie te krijgen van het nieuwe HUIS van Roosendaal. Tijdens de rondleiding kun je letterlijk zien en ervaren hoe het stadskantoor transformeert naar een open en toegankelijk HUIS. Tussen 9.00 en 16.00 uur is er elk uur een rondleiding. Deze start op het hele uur en duurt ongeveer 30 minuten (per ronde maximaal 15 personen). Wil jij een kijkje nemen in de toekomst, meld je dan telefonisch aan via 14 0165. De rondleidingen konden eerder niet doorgaan in verband met het aflasten van het Roosendaals Treffen.

VR- animatie

Wil je alvast een kijkje nemen in het nieuwe HUIS van Roosendaal? Dat kan. Met een Virtual Reality bril. Scan met je mobiele telefoon de QR-code, doe je telefoon in de kartonnen VR-bril en stap binnen in ons nieuwe HUIS.

QR code virtuele rondleiding

Heb je geen VR-bril? Geen probleem. Tot de voorraad strekt, zijn de virtual reality brillen verkrijgbaar bij de balie van het Stadskantoor, Stadserf 1 in Roosendaal.

kijk eens door een andere VR bril

Meer informatie

Voor vragen en meer informatie kunt u terecht bij Gabriel Jas, telefoon 140165, mail: huisvan@roosendaal.nl.

Definitief Ontwerp

Een HUIS voor ons allemaal

Gemeente Roosendaal presenteert HUIS van Roosendaal

Na de presentatie van het voorlopig ontwerp van het nieuwe HUIS van Roosendaal in mei is er hard gewerkt aan de uitwerking van het nieuwe HUIS van Roosendaal, zoals het Stadskantoor gaat heten. Het definitief ontwerp is klaar. Met trots presenteren wij het nieuwe HUIS en kan iedereen een virtueel kijkje nemen.

Open en toegankelijk HUIS

Wethouder Cees Lok: “Het stadskantoor van Roosendaal is ongeveer 40 jaar oud en voelt gedateerd aan. Het gebouw is donker en gesloten aan de buitenzijde. In zomer is het er binnen te warm en in de winter vaak te koud. Ook zijn het gebouw en de faciliteiten niet altijd meer afgestemd op de dienstverlening naar inwoners. De publiekshal en kantoorruimten voelen niet meer van deze tijd. Dit gaat ingrijpend veranderen.” Het gebouw transformeert naar een open en toegankelijk HUIS van Roosendaal. Hier voelen inwoners zich welkom. Er komt veel daglicht binnen en je hebt ruim uitzicht op de omgeving.

Impressie nieuwe HUIS van Roosendaal exterieur 1

Ruimtelijk en uitnodigend

De nieuwe publiekshal komt aan de stadszijde, zodat deze van buitenaf goed zichtbaar is. De publiekshal wordt door een nieuw atrium verbonden met de bovengelegen werkvloeren. Bezoekers in de publiekshal en medewerkers op de werkvloeren zijn zichtbaar voor elkaar. De glazen noordgevel van de publiekshal kijkt uit op de nieuwe rozentuin. Op de beletage, waar nu nog de bestuurskamers gelegen zijn, komt een eet-/leescafé. Inwoners zijn hier welkom voor een kop koffie. 

Impressie nieuwe HUIS van Roosendaal interieur

Vergadercentrum met eigen entree

Op de plek van de huidige publiekshal komt een vergadercentrum met grote en kleine zalen, met in totaal 400 vergader- en overlegplekken. Ruimtes die ook de raadsfracties gaan gebruiken. Hier krijgt het HUIS van Roosendaal een nieuwe, tweede, entree. Zo kan het vergadercentrum gebruikt worden als de rest van het gebouw gesloten is.

Plezierige flexibele werkomgeving

De gemeente Roosendaal wil graag een meer eigentijdse werkomgeving voor haar medewerkers. Een moderne werkomgeving met een goed klimaat, voldoende koel in de zomer en warm in de winter.

Er komt een flexwerkomgeving met ongeveer 300 werkplekken. Het nieuwe HUIS komt op dezelfde plek, het Stadserf, en wordt, als alles volgens planning verloopt, medio 2021 opgeleverd.

Impressie nieuwe HUIS van Roosendaal exterieur 3

Tijdelijke huisvesting

Klooster Mariadal wordt tijdelijk HUIS gemeente Roosendaal

Gemeente Roosendaal heeft het klooster Mariadal van de provincie Noord-Brabant gekocht. Hierdoor slaat de gemeente twee vliegen in 1 klap. Als tijdelijk eigenaar van het klooster pakt de gemeente samen met de partners de toekomstige herontwikkeling van het totale gebied Mariadal op. Daarnaast is hiermee de tijdelijke huisvesting van de gemeentelijke organisatie geregeld.

Publieke diensten in Kloosterstraat tijdens verbouwing

Omwonenden zijn van dit voornemen op de hoogte gebracht. Mede naar aanleiding van vragen en tips van omwonenden is besloten om de publieke functies niet in Mariadal onder te brengen. Gedurende de verbouwing vinden deze functies een plek in de Kloosterstraat, schuin tegenover de het huidige stadskantoor.

Zodra de renovatie van het HUIS van Roosendaal in 2021 klaar is, neemt projectontwikkelaar BVR het klooster over van de gemeente, conform de verkoopovereenkomst die in 2017 tussen de provincie en BVR is gesloten. Dit zijn de gemeente Roosendaal, Provincie Noord-Brabant en BVR met elkaar overeengekomen. 

Binnentuin klooster Mariadal

Meer informatie

Voor vragen en meer informatie kunt u terecht bij Peter Hereijgers, telefoon 140165, mail: huisvan@roosendaal.nl.