Herinrichting Plantagebaan

De gemeente Roosendaal is op maandag 7 juni 2021 gestart met de herinrichting van de Plantagebaan. Het gaat om het gedeelte tussen de Molensingel en de spoorwegovergang aan de Plantagebaan. Dit gedeelte van de Plantagebaan wordt onderdeel van snelfietsroute F58.

Nieuwe inrichting Plantagebaan

Op maandag 7 juni zijn we gestart met de werkzaamheden aan de Plantagebaan. Aanvankelijk was het streven om de reconstructie voor de bouwvakvakantie af te ronden. Na overleg met aannemer Wallaard B.V. en netbeheerder Enexis blijkt deze planning helaas niet haalbaar. We verwachten na de bouwvakvakantie nog ongeveer 4 weken nodig te hebben om de werkzaamheden af te ronden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemersbedrijf Wallaard B.V. uit Noordeloos. Met het eerste deel van de Bulkstraat (tot de knip), wat ook deel uitmaakt van de F58, starten we naar verwachting eind september/begin oktober 2021.

Omleiding doorgaand verkeer

Het doorgaand verkeer van en naar de dorpskern Wouw wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via snelweg A58. Het lokale verkeer vanuit de dorpskern Wouw wordt omgeleid naar knooppunt De Stok. Buslijn 104 rijdt gedurende de werzaamheden niet via Wouw. Vanaf de halte Wouwse Hil wordt via de A58 naar Roosendaal gereden. Bij de halte Wouwse Hil zijn extra fietsklemmen geplaatst. De halte Designer Outlet Roosendaal is bereikbaar. Als alternatief kunnen reizigers ook gebruikmaken van lijn 112.

Wij brengen de weggebruikers via informatieborden op de hoogte van de omleidingsroutes. Tijdens de werkzaamheden is de ontsluiting van de straat op elk moment gewaarborgd voor de hulpdiensten.

Voorlopig ontwerp

In mei 2020 hebben wij een presentatie gegeven over het voorlopig ontwerp. De tekeningen treft u hieronder aan.

pdf Tekening 1 voorlopig ontwerp Plantagebaan (PDF, 780.56 KB) pdf Tekening 2 voorlopig ontwerp Plantagebaan (PDF, 645.83 KB) pdf Tekening 3 voorlopig ontwerp Plantagebaan (PDF, 544.64 KB)


Wilt u de video nogmaals bekijken? Dat kan! Klikt u hier om de video te bekijken.

Vraag en antwoord voorlopig ontwerp

pdf Vraag en antwoord VO Plantagebaan (PDF, 86.67 KB)

Definitief ontwerp

Na overleg met de omwonenden is het voorlopig ontwerp op diverse onderdelen aangepast.

Dit zijn de aanpassingen:

  • Het toepassen van een 60 km/uur regime ten zuiden van het spoor;
  • Het toepassen van een verkeer remmende maatregel in de vorm van een verkeersdrempel die geschikt is voor 60 km/uur ten zuiden van het spoor (in de rijweg);
  • Het behouden van de bomen en de haag tegenover huisnummer 55;
  • Het realiseren van 3 parkeerplaatsen op de locatie waar nu de klinkerstrook ligt (waarop nu ook geparkeerd wordt);
  • Het behouden van de versmalling op de locatie van het huidige plaatsnaambord van Wouw. De doorgang bij deze versmalling wordt terug gebracht naar 3,50 meter zodat op deze locatie slechts één voertuig kan passeren;
  • Het uit het ontwerp verwijderen van de versmalling voor de woningen 42-44. Als gevolg van deze aanpassing zal de rijweg breedte worden terug gebracht van 6,50 meter naar 6,00 meter. Het terugbrengen van de rijbaan breedte naar 6,00 meter werkt (enigszins) verkeer remmend en deze breedte voldoet aan de breedte die nodig is voor het passerend verkeer op de Plantagebaan.

Het definitief ontwerp treft u hieronder aan.

pdf Definitief ontwerp Plantagebaan (1) (PDF, 1.85 MB) pdf Definitief ontwerp Plantagebaan (2) (PDF, 1.5 MB) pdf Definitief ontwerp Plantagebaan (3) (PDF, 1.59 MB) pdf Definitief ontwerp Plantagebaan (4) (PDF, 1.75 MB)


Heeft u nog vragen over dit project?

Neemt u dan contact op met directievoerder Heddy Hendrickx via h.hendrickx@roosendaal.nl