Flaviadonk

Woningcorporatie Alwel en de gemeente Roosendaal werken samen aan de komst van 40 flexwoningen aan de Flaviadonk.

Plannen

De flexwoningen komen op de plek van de voormalige basisschool en gymzaal. Een flexwoning is een kleine, zelfstandige huurwoning voor 1 of 2 personen met een eigen keuken, badkamer en toilet. Hiermee bieden we ruimte aan mensen die snel een woning nodig hebben. Bijvoorbeeld jongeren die het huis uit willen of mensen die na een scheiding snel woonruimte zoeken.

Het plan is om het bestaande groen en de bomenrijen aan de Flaviadonk te behouden en de basisschool en gymzaal te slopen. Ook willen we meer groen in het gebied toevoegen en een speelplek voor kinderen maken. Onderstaand een impressie van het plan in het PDF. We lichten het plan ook toe in het filmpje toelichting plan.

pdf Impressie Flaviadonk (PDF, 1.39 MB)

 

 

Inloopbijeenkomst

Om u over het plan en de bestemmingsplanprocedure te informeren, organiseren Alwel en de gemeente Roosendaal een inloopbijeenkomst op woensdag 20 oktober 2021 van 16.00 tot 19.00 uur. U kunt vrij inlopen in de locatie Goede Herder, Lindenburg 86 in Roosendaal. Medewerkers van Alwel en de gemeente Roosendaal zijn aanwezig om het plan nader toe te lichten en informatie te geven over de wijziging van het bestemmingsplan. Als u niet wilt of kunt komen, kunt u ook deze video bekijken.

Bestemmingsplan

We geven in onderstaand filmpje een toelichting op het (voorontwerp) bestemmingsplan.
Ook vindt u daar de link naar de pagina waar u het voorontwerp kunt vinden en uw inspraakreactie kunt achterlaten.