- De wijzigingen gelden alleen voor peuters die naar de peuteropvang gaan of gaan starten bij de opvang.
- Vanaf 1 januari 2020 mag uw kind maximaal 10 uren per week naar de opvang. Vanaf 1 oktober 2020 wordt dit voor peuters vanaf twee jaar 8 uur en voor peuters vanaf tweeëneenhalf jaar 16 uur per week.
- Alle ouders gaan voor de peuteropvang een eigen bijdrage betalen die gebaseerd is op de hoogte van hun inkomen. Hierbij maakt u mogelijk gebruik van kinderopvangtoeslag en/of een gemeentelijke regeling.
- U kunt uw peuter gewoon aanmelden voor de opvang bij een erkende opvanglocatie van uw keuze. De opvang bekijkt dan samen met u de financiën. U hoeft zelf niets via de gemeente te regelen.
- Voor meer informatie kunt u terecht bij uw eigen opvanglocatie.
Doet u mee?
Uw 2 antwoorden helpen ons een betere website te maken.
Heeft u geen tijd of zin? Kies dan voor Nee, dank u.
Wij gebruiken dit formulier alleen voor onderzoeksdoeleinden. U kunt dit formulier niet gebruiken om contact met ons op te nemen.
Wijzigingen in de peuteropvang
Vanaf 1 januari 2020 wijzigt een aantal zaken in de peuteropvang.
Let op: dit bericht gaat alleen over kinderen een indicatie VVE hebben ontvangen.
Wat u moet weten
Kosten
- De kinderopvangtoeslag moet worden aangevraagd via de belastingdienst. Vraag de toeslag aan.
- Voor de voorschoolse- en de vroegschoolse opvang (VVE) moet u zelf kinderopvangtoeslag voor aanvragen. Vraag dit begin november aan bij de belastingdienst.
- De toeslag is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Zo kan de kinderopvangtoeslag mogelijk tot 95% van de opvangkosten dekken.
- Als u geen recht heeft kinderopvangtoeslag, dan betaalt u een vergelijkbare inkomensafhankelijke ouderbijdrage. Deze inkomensafhankelijke ouderbijdrage wordt door de aanbieder berekend en geïnd.
- Als u ook de inkomensafhankelijke bijdrage niet kunt betalen, dan kan de aanbieder hiervoor een aanvraag doen bij de gemeente.