WielerExperience Roosendaal

WielerExperience

Veilig trainen en werken aan je fietstechniek. Bij WielerExperience Roosendaal kun je oefenen op drie verschillende parcours.

Wielerexperience asfaltbaan

Wielerbaan

De geasfalteerde wielerbaan van bijna een kilometer heeft de vorm van een ‘8’. De kasseienstrook van 200 meter maakt de baan uitdagend.

MTB-trail

Het tweede onderdeel is een MTB-trail waar onderdelen als een rots klim en -afdaling, een jump en een north- en southshore worden opgenomen. Bij dat laatste onderdeel wordt er over vlonders gefietst. Daarmee kan de mountainbiker zich op zes meter hoge terpen technisch ontwikkelen.

Wielerexperience pumtrack

Pumptrack

Redelijk nieuw is het derde onderdeel, de pumptrack. De baan wordt met een afmeting van 3500m2 de grootste van de wereld. De pumptrack, gesitueerd op het binnenterrein van de voormalige atletiekbaan, is bestemd voor ‘alles wat wielen heeft’. Op dit circuit kun je fietsen, skeeleren of met een BMX rijden.

Wielerexperience pumptrack

Impressie

De visuals van het parcours kunt u hieronder downloaden:

pdf Visuals Wieler Experience Roosendaal (PDF, 34.18 MB)

Geschiedenis

Eind augustus 2017 is gestart met de eerste werkzaamheden voor de aanleg van de Wieler Experience Roosendaal. Het voormalige Red Band Sportpark had een nieuwe bestemming nodig. De gemeente Roosendaal schreef daarvoor in 2016 een wedstrijd uit om ideeën te verzamelen. Het plan van Wieler- en Ontspanningsvereniging ‘De Kaaimannen’ kwam hierbij als winnaar uit de bus.

‘De Kaaimannen’ zijn nadrukkelijk betrokken geweest bij de realisatie van de WielerExperience Roosendaal. Meer informatie over de Kaaimannen: www.kaaimannen.nl

Openingstijden

  • De WielerExperience is dagelijks van 08.00 uur tot 22.00 uur geopend. De wielerbaan en de pumptrack zijn verlicht, dus ook ’s avonds kun je trainen.
  • Het sportpark is openbaar en vrij toegankelijk. Op gezette tijden zal het park niet toegankelijk zijn door wedstrijden en andere evenementen. Om het gebruik te coördineren is een stichting in oprichting. De stichting gaat zorgen voor regulier en groot onderhoud, coördinatie van allerlei activiteiten en (semi-) commerciële exploitatie.
  • Adres: Buijenstraat, Roosendaal (RedBand Sportpark)