Werkzaamheden deze zomer

Aanleg rotonde Burg. Freijterslaan

Vanaf 16 september starten we met de werkzaamheden aan de rotonde aan de Burgemeester Freijterslaan.

Wat gaan we doen

De werkzaamheden aan de rotonde aan de Burgemeester Freijterslaan bestaan uitsluitend uit het verleggen van de twee aanliggende fietspaden. De twee fietspaden worden, net als bij de rotonde aan de Van Beethovenlaan, verder van de rijbaan aangelegd. Op deze manier zien fietsers en automobilisten elkaar beter en wordt de verkeersveiligheid, voor met name fietsers, vergroot. 

Planning

De werkzaamheden aan de Burgemeester Freijterslaan starten op 16 september en worden, naar verwachting, in ongeveer zes weken afgerond. 

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden stellen we een omleiding in voor fietsers. De eerste dagen dat er gewerkt wordt, zetten we verkeersregelaars in om fietsers in de juiste richting te begeleiden. 

Bekijk hieronder de kaart met de omleidingsroutes voor fietsers:

pdf Omleidingsroutes burg. Freijterslaan - fietsers (PDF, 340.84 KB)

 

Verkeer komend vanaf de A17

Om veilig te kunnen werken, sluiten we ter hoogte van de rotonde één rijbaan af voor verkeer komend vanaf de A17 richting centrum. Dat betekent dat het verkeer daar naar een enkele baan wordt geleid. Op de rotonde kan dan weer gebruik worden gemaakt van de twee banen richting de stad of de Hulsdonksestraat. We zijn ons ervan bewust dat als er maar één rijbaan open is, dit met name tijdens spits tot opstoppingen kan leiden. We raden het verkeer komend vanaf de A17 daarom aan om vanaf 16 september gedurende 6 weken een alternatieve route te kiezen. 

Verkeer komend vanuit het centrum

Verkeer komend vanuit het centrum richting de Kade kan alleen gebruik maken van de rechterbaan op de rotonde. Verkeer komend vanuit het centrum richting de A17, kan alleen gebruik maken van de linkerbaan op de rotonde. 

Bekijk hier de kaart met omleidingsroutes voor autoverkeer: 

pdf Omleidingsroutes burg. Freijterslaan (PDF, 194.58 KB)