WaakSamen-app: meld een verdachte situatie

De WaakSamen-app is een aanvulling op de bestaande buurtpreventie WhatsApp-groepen. Deze app helpt inwoners, zoals de gebruikers van buurt WhatsApp-groepen, om snel en overzichtelijk een melding te maken van een verdachte situatie.

De app WaakSamen

Het maken van een goede melding en het geven van een helder signalement is lastig. De nieuwe app helpt inwoners om dat snel, duidelijk en eenvoudig te doen. Ook geeft de app aan of het nodig is om de politie te bellen bij de melding die gemaakt wordt. De meldingen komen rechtstreeks bij de politie en de gemeente binnen. WaakSamen is succesvol in de praktijk getest door de gemeente, de politie en Meld Misdaad Anoniem. Meer informatie op de website waaksamen.info.
 
De app is te downloaden in de App Store en de Play Store.

Aanmelden WhatsApp-groep

Uit onderzoek blijkt dat werken met de WhatsApp-groepen de veiligheid vergroot. Het aantal inbraken in buurten waar de bewoners met het programma werken, halveerde ten opzichte van buurten zonder WhatsApp-groep. De inbraken verplaatsten zich ook niet naar buurten waar bewoners de groepen niet gebruiken. 

Aanmelden van een nieuwe groep, kan door een mail met naam, 06-nummer en adres te sturen naar buurtpreventie@wijzijntraversegroep.nl. Meer informatie en richtlijnen zijn te vinden op www.buurtpreventieroosendaal.nl.