Verduurzamen van uw woning

Welke regelingen zijn er?

Als u uw huis wilt verduurzamen, kunt u gebruik maken van verschillende leningen, regelingen en/of subsidies.

Bent u woningeigenaar?

Via de Stichting Energietransitie Roosendaal (STER) kunt u maatwerk advies aanvragen voor het verduurzamen van uw woning. De STER kan u adviseren over de aanschaf van zonnepanelen of isolatiemateriaal. 

De stimuleringslening is vergelijkbaar met een gewone lening met een lage rente. Behalve voor het verduurzamen van uw woning kunt u de stimuleringslening (onder voorwaarden) ook gebruiken als starterslening.

Met de verzilverlening gebruikt u de overwaarde van de woning waarin u woont en waar u de lening voor aanvraagt. Ook kunt u de verzilverlening gebruiken om een bijdrage te leveren aan de aankoop van een eerste woning voor uw kind(eren).

De Rijksoverheid heeft budget beschikbaar gesteld voor isolerende maatregelen aan uw woning via de regeling Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Op de website Energiesubsidiewijzer vindt u nog andere mogelijkheden voor subsidies of leningen voor het verduurzamen van uw woning.

Bent u huurder?

Uw verhuurder gaat over eventuele grootschalige duurzaamheidsinvesteringen zoals dubbel glas, muurisolatie of zonnepanelen. Als u wilt weten wat er voor uw huurwoning mogelijk is, neemt u contact op met uw verhuurder.