Vacature juridische stagiair

Roosendaal

De gemeente Roosendaal is continu in beweging. Het toekomstbeeld is helder, de koers nog niet gelopen. De weg naar de stip op de horizon is een groot avontuur. Dit vraagt om focus in de ontwikkeling van onze organisatie, met daarbij een integrale en hands on benadering vanuit verschillende disciplines. De opgaven die daaruit voortkomen, vragen continu om frisse blikken en vernieuwing. Wil jij daar aan je bijdrage leveren? Reageer dan vandaag nog op deze oproep voor juridische stageplaatsen!

Wat zoeken we ?

Bij de gemeente Roosendaal zijn er mogelijkheden voor 3 stageplaatsen op HBO-niveau:

•    Groep Juridische zaken en Inkoop

Juridische zaken / bezwaar en beroep 

Eén stagiair(e) in de komende periode van september 2019 – februari 2020. Je houd je o.a. bezig met juridische advisering voor gehele organisatie (zowel publiekrecht als privaatrecht), regelgeving, juridische kwaliteitszorg, aansprakelijkstellingen en juridische procedures. Daarnaast loop je ook mee met de medewerkers bezwaar en beroep en gaat ook zelfstandig dossiers afhandelen.

Voorkeur: derdejaars student HBO of student WO rechten.

•    Groep Ruimtelijke Ontwikkeling en Ontwikkeling

Vastgoed

Eén stagiair(e) voor het onderdeel Vastgoed in de komende periode van september 2019 – februari 2020 op het gebied van privaatrecht, contracten, contractonderhandelingen en de juridische begeleiding van projecten.

Voorkeur: derdejaars student HBO of student WO rechten.

•    Groep Ruimte Wonen en Grond

Ruimtelijke ordening

Een aantal medewerkers van de Groep Ruimte Wonen en Grond houdt zich vooral bezig met de juridisch-planologische aspecten van de ruimtelijke ordening en erfgoedregelgeving. Binnen de groep is voor de periode september 2019 –februari 2020 plaats voor één stagiair(e). De stageplaats is vooral geschikt voor een stagiair(e) die zich graag bezighoudt met een juridisch onderwerp binnen het domein van de ruimtelijke ordening of de erfgoedregelgeving.

Voorkeur: afstudeerstagiair(e), over een geschikt onderwerp kan van gedachte gewisseld worden.

Je kracht

Je bent een doener en een ‘outgoing’ persoonlijkheid die graag met mensen samenwerkt. Je bent op en top dienstverlenend. Verbaal ben je sterk, to the point, zonder om de zaken heen te draaien. Als het een keer niet helemaal loopt zoals je had gedacht, dan leiden je humeur en je humor daar niet onder. Je bent integer maar bovenal zeer enthousiast!!

Ons aanbod

Wij bieden een uitdagende en veelzijdige stageplaats. De stagevergoeding bedraagt bij een fulltime werkweek (36 uur) € 351,88, als je langer dan drie maanden stage loopt. Bij een kortere stageperiode wordt dit bedrag verminderd. Het gaat hier om stageplaatsen in het kader van beroepspraktijkvorming, zijnde een onderdeel van een HBO-opleiding.

Interesse

Bij interesse, stuur je je motivatiebrief en CV naar r.van.de.weijgert@roosendaal.nl. Geef hierin aan naar welk(e) groep(en) jouw voorkeur uitgaat. Je kunt reageren tot 13 juni 2019. Zodra deze termijn verstreken is, maken we een selectie op basis van alle reacties en nodigen we enkele kandidaten uit voor een gesprek. Uiterlijk 18 juni 2019 zal duidelijk worden of je uitgenodigd bent voor een gesprek. Deze gesprekken vinden in overleg met jou plaats.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rose-Marie van de Weijgert, juridisch adviseur via telefoonnummer 14 0165.