Snelfietsroute F58

F58 - De aanleg

De aanleg van de snelfietsroute gebeurt in delen. Eind 2020 is het eerste deel van de F58, de herinrichting van de Wouwseweg, afgerond. Binnenkort wordt gestart met de aanleg van het tweede deel van de snelfietsroute, de reconstructie van de Plantagebaan. Na de Plantagebaan, volgen nog enkele tracés op Roosendaals grondgebied. De aanleg van het Bergse gedeelte van de snelfietsroute start naar verwachting medio 2022. In 2023 verwachten we de F58, welke fietsers een comfortabele, veilige en mooie fietsroute tussen Roosendaal en Bergen op Zoom biedt, gereed te hebben.

Roosendaal en Bergen op Zoom zijn 'gangmakers'

De gemeentes Roosendaal en Bergen op Zoom zijn echte 'gangmakers'. We moedigen werkgevers aan om hun werknemers op de fiets naar het werk te laten komen. De F58 is daar een sprekend voorbeeld van.

De F58 gaat beide steden met elkaar verbinden. En moedigt zo ook werknemers van Roosendaalse en Bergse bedrijven aan om vaker de fiets te pakken. Daarnaast is fietsen ook gezond en houdt het je fit. We geven graag het goede voorbeeld. Daarom doen wij mee aan Sjees Gangmakers. Dit is een actie van Ons Brabant Fietst en het Brabants Mobiliteitsnetwerk.

Sjees Gangmakers helpt werkgevers om een start te maken met het aanmoedigen van hun werknemers om op de fiets naar het werk te komen. Om nog meer bedrijven enthousiast te maken, was Sjees Gangmakers ook aanwezig bij het Festival der Mogelijkheden. Dit leverde veel nieuwe contacten op.

Wil jij jouw werknemers ook aanmoedigen om vaker voor de fiets te kiezen? Stuur dan een e-mail naar gangmakers@onsbrabantfietst.nl of bel naar 085-0220213 voor advies.