Doet u mee?

Uw 2 antwoorden helpen ons een betere website te maken.
Heeft u geen tijd of zin? Kies dan voor Nee, dank u.

Wij gebruiken dit formulier alleen voor onderzoeksdoeleinden. U kunt dit formulier niet gebruiken om contact met ons op te nemen.

  1. Stap 1 van 2. Actieve stap: Begin
  2. Stap 2 van 2: Voltooid
Ik bezoek de website vandaag als

Schone Scholen / Landelijke Opschoondag

Landelijke Opschoondag 20 maart 2020

Op vrijdag 20 maart is het weer zover! Dan wordt de landelijke Opschoondag georganiseerd, ook in Roosendaal. Deze dag staat volledig in het teken van het opruimen van zwerfafval.

Een veilige, schone en leefbare woon-, werk- en schoolomgeving willen we allemaal

De gemeente Roosendaal verzorgt de openbare ruimte, maar zij kan dat niet alleen. Om onze stad schoon te houden hebben we hulp nodig van iedereen. Zo dragen we met z'n allen bij aan een schone leefomgeving en kunnen we samen trots zijn op onze stad. 

Wij nodigen u uit om op vrijdag 20 maart 2020 mee te doen!

Deze dag is een mooi moment om de omgeving van uw school weer eens grondig onder handen te nemen. Als u meedoet, melden wij u aan op de website van supporter van schoon, zorgen wij voor de benodigde materialen en versnapering en krijgt u een gratis afvalkoffer cadeau. Daarnaast halen wij het ingezamelde vuil aan het einde van de dag op en verwerken wij het. 

Voorbereidend lesmateriaal

Om uw leerlingen kennis te laten maken met de zwerfvuilproblematiek, heeft de Stichting Nederland Schoon een digitaal schoolproject over zwerfafval ontwikkeld voor de groepen 1 t/m 8 en leerlingen van het Voortgezet Onderwijs. Op de website www.aandeslagmetafval.nl vindt u informatie voor de leerkrachten en een interactief gedeelte voor de leerlingen (handleidingen leerkracht, werkbladen, filmpjes, quiz, spelletjes, etc.) Tevens bieden wij u de mogelijkheid gratis gastlessen aan te vragen via de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant en/of workshops via MEC Roosendaal.

Roosendaal aan de bak voor een schone stad!