Reconstructie Mauritsstraat

De reconstructie van de Mauritsstraat staat gepland van 21 september t/m half december 2020. Het huidige riool in de Mauritsstraat is aan vervanging toe. We gaan het huidige riool daarom verwijderen en vervangen door een gescheiden riool. Dit betekent dat er een apart vuilwater- en een hemelwaterriool komt. Om deze rioolvervanging te kunnen realiseren, moet bijna alle bestrating worden verwijderd. Om die reden grijpen we dit moment ook aan om de Mauritsstraat beter in te richten. De Mauritsstraat is in deze periode niet toegankelijk voor verkeer.

Definitief ontwerp herinrichting Mauritsstraat

Tijdens de informatieavond van 6 februari hebben wij betrokkenen een voorlopig ontwerp laten zien. De reacties op dit ontwerp hebben wij verwerkt in het definitieve ontwerp. Ook voor de uiteindelijke boomkeuze is de input van de bewoners gevraagd (per brief). Uiteindelijke boomkeuze voor de Mauritsstraat is de 'Malus Baccata' ofwel de Sierappel geworden. Het definitieve ontwerp hebben wij betrokkenen per brief opgestuurd. U kunt het ontwerp hier bekijken:

pdf definitief ontwerp Mauritsstraat (PDF, 144.3 KB)

Afsluiting Mauritsstraat en Boulevard

De Mauritsstraat is gedurende de gehele uitvoering niet bereikbaar met de auto. Ook de achterzijde van de percelen aan de Emmastraat zijn met de auto niet via de Mauritsstraat bereikbaar. Wel zullen de woningen zoveel mogelijk bereikbaar gehouden worden voor voetgangers.

Het werk omvat niet alleen de rioolvervanging en het herstraten van de Mauritsstraat. De nieuwe riolering wordt ook aangesloten op de Boulevard. De Boulevard wordt daarom afgesloten van 28 september t/m 9 oktober. Hiervoor zal een omleidingsroute worden ingesteld.

Omleiding

  • Het verkeer richting de stad vanaf de Antwerpseweg leiden we zoveel mogelijk om via de Laan van België, Stationsstraat en Brugstraat en de Centrumring.
  • Het verkeer richting de stad vanaf de Beethovenlaan wordt omgeleid via de Dunantstraat en de Centrumring.
  • Vanaf de Antwerpseweg is Parkeergarage de Nieuwe Markt bereikbaar via de Burgerhoutse straat, Raadhuisstraat en Centrumring.
    Winkels aan de noordzijde van de afsluiting zijn bereikbaar vanuit noordelijke richting.
pdf Omleiding i.v.m. vervangen van de riolering in de Mauritsstraat (PDF, 2.79 MB)

Parkeren en overige maatregelen

Begin september ontvangen betrokkenen een informatiebrief voor de uitvoering, en aanvullende maatregelen zoals het ophalen van de vuilcontainers. De meeste bewoners van de Mauritsstraat hebben een parkeervergunning en kunnen hun auto in de nabijheid parkeren. Bewoners zonder een parkeervergunning kunnen een tijdelijke vergunning aanvragen.