Wie te hard rijdt wordt straks geflitst!

Flitskast
27 december 2021
Dat geldt binnenkort ook in Roosendaal. Door de snelheden die op de Burgemeester Freijterslaan en de Van Beethovenlaan worden gereden, ontstaat gevaarlijke situaties en veel ergernis. De omgeving en de meeste gebruikers van deze wegen klagen over de gevaarlijke situaties die door snelheidsovertreders worden veroorzaakt. En daarom worden er binnenkort vaste Flitspalen geplaatst.

 

Wethouder Cees Lok: “Goede verbindingen door Roosendaal zijn ontzettend belangrijk. Goede doorstroming gaat beter wanneer iedereen zich aan de snelheidsregels houdt. Veiligheid voor iedereen staat natuurlijk voorop. Dat geldt ook voor weggebruikers die kwetsbaarder zijn dan automobilisten. Met de komst van de vaste Flitscontrole op de Burgemeester Freijterslaan en Van Beethovenlaan, remmen de snelheidsovertreders af. Kunnen de andere weggebruikers ook veiliger op weg.”

De exacte locaties en de exacte plaatsingsdatum zijn nog niet bekend. Er moet ook infrastructuur worden aangelegd en aangesloten. Maar nu de komst van de Flitspalen vast staat, is weer een belangrijk verkeersveiligheidsknelpunt opgelost.