West-Brabant in 2018 wederom de Logistieke Hotspot van Nederland

Bovenaanzicht Borchwerf
29 mei 2018
Op 29 mei 2018 heeft Jacques Niederer, burgemeester gemeente Roosendaal, namens de regio West-Brabant wederom de prestigieuze titel dé Logistieke Hotspot 2018 binnengehaald. Lelystad vormde het decor waar de huldiging plaatsvond. Een jury van 27 deskundigen uit de logistieke sector concludeerde dat West-Brabant als beste uit de bus kwam. Tilburg/Waalwijk en Venlo/Venray eindigden respectievelijk als 2e en 3e.

Motivatie

De experts kozen West-Brabant als beste regio ten aanzien van bereikbaarheid, en motivatie en inzet van personeel. Hierbij wordt ook verwezen naar de goede werkmentaliteit en de aansluiting vanuit kennisinstellingen.

Doorpakken

De waardering van de experts uit de logistieke sector is een bevestiging dat de regio op de goede weg is. Aandachtspunten zijn wel het beschikbaar zijn van goed ingerichte bedrijventerreinen en het vinden van voldoende logistieke arbeidskrachten. Dit zijn, net als in andere logistieke regio’s in Nederland, uitdagingen. Efficiency, verduurzaming en samenwerking door overheid, bedrijfsleven en onderwijs zijn de belangrijke voorwaarden om dergelijke uitdagingen het hoofd te bieden.

Trotse partners

Vertegenwoordigers van ondernemers, onderwijs en overheid reageren enthousiast op de herverkiezing:

Jacques Niederer, burgemeester gemeente Roosendaal

“Dat West-Brabant opnieuw dé logistieke hotspot van Nederland is heeft zeker te maken met nieuwe vestigingen, zoals Lidl in Roosendaal, en andere ontwikkelingen in onze regio. Daarnaast speelt ook de expansie van bestaande logistieke bedrijven een grote rol. Denk bijvoorbeeld aan Bas Logistics in Etten-Leur en Mepavex in Bergen op Zoom. De rol van REWIN, als trekker van het samenwerkingsverband CONNECTED West-Brabant, en de rol van alle gemeenten en onderwijsinstellingen is cruciaal en ‘betaalt’ zich nu uit in het opnieuw uitverkoren zijn tot dé logistieke hotspot van Nederland. Hier zijn wij met z’n allen heel trots op.”

Henk Rosman, directeur REWIN West-Brabant

“Mooi resultaat van de samenwerking in ons regionaal gedragen logistieke programma. Is een enorme stimulans om daar mee door te gaan en de logistiek in West-Brabant steeds slimmer te maken.”

Jack Zagers, directeur eigenaar Otentic Logistics, Oosterhout

"Deze uitslag is een erkenning voor de energie en samenwerking die in West-Brabant door ondernemers, overheid en onderwijs in de logistieke ontwikkeling geïnvesteerd wordt. Maar er valt nog veel meer te winnen. Het samen oppakken van triple helix projecten biedt ons de kansen om dat te doen, dus we gaan deze ontwikkeling zeker voortzetten.”

Rob Neutelings, voorzitter Raad van Bestuur ROC West-Brabant

“Ik ben trots op de regio die opnieuw gekozen is als hotspot. Vanuit onderwijs doen we ons uiterste best om de sector op peil te houden. Het MBO speelt daarin een belangrijke rol. We zijn ook blij dat we kunnen meewerken aan de totstandkoming van de Associate Degree Logistiek opleiding die Avans in Roosendaal start. Deze tweejarige opleiding biedt kandidaten meer mogelijkheden op de arbeidsmarkt en biedt de sector een nieuwe pool van goed opgeleide medewerkers. ”