Waardering van de gemeente voor Roosendaalse mantelzorgers

Oudere met dementie en haar mantelzorger
6 juli 2021
Alle mantelzorgers die ingeschreven staan bij Mantelzorg Roosendaal hebben persoonlijk informatie ontvangen over de jaarlijkse mantelzorgwaardering. Na aanvraag ontvangen zij op 10 november, de Dag van de mantelzorg, uit naam van de gemeente Roosendaal een Roos cadeaukaart. Deze cadeaukaart is te besteden bij ± 53 winkels en horecazaken in de Roosendaalse binnenstad.

 

Dankzij mantelzorgers kunnen hulpbehoevende mensen langer thuis blijven wonen en doen ze minder snel een beroep op professionele zorg. De inzet van mantelzorgers wordt zeker opgemerkt én gewaardeerd door de gemeente Roosendaal. Daarom mag Mantelzorg Roosendaal namens de gemeente ook dit jaar weer de mantelzorgwaardering aanbieden. 

Compliment

De mantelzorgwaardering kan digitaal aangevraagd worden tot en met 9 september 2021. Voorwaarde is dat de persoon waarvoor wordt gezorgd in de gemeente Roosendaal woont. Ook als u niet geregistreerd bent als mantelzorger kunt u de waardering aanvragen. Ontvangt u mantelzorg of kent u mensen in uw omgeving die mantelzorg verlenen aan een naaste? Vertel hen dan over deze waardering. Iedereen die op deze manier voor iemand anders zorgt verdient daar immers een compliment voor.


Informatie en steun

Mantelzorg is iets wat je overkomt en is vaak een geleidelijk proces; het begint meestal klein en kan eindigen in 24-uurs zorg. Vaak komt die zorg bovenop het werk, gezin, huishouden en hobby’s. Ook jongeren kunnen mantelzorger zijn. Zij zorgen voor of maken zich zorgen over bijvoorbeeld een ouder of broertje of zusje. 
Iedereen die mantelzorger is kan voor informatie en steun terecht bij Mantelzorg Roosendaal.  Ook worden er maandelijks uiteenlopende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Voor meer informatie over Mantelzorg Roosendaal en de mantelzorgwaardering kijk op www.inwonersondersteuningroosendaal.nl of bel naar 0165 750 050.