Waardebonnen voor woningeigenaren aanschaf energiebesparende producten

Woningeigenaren ontvangen twee waardebonnen met een totale waarde van 140 euro voor duurzame energieproducten
29 oktober 2020
Woningeigenaren in de gemeente Roosendaal ontvangen eind oktober twee waardebonnen met een totale waarde van 140 euro. Met de eerste waardebon á 70 euro kunnen inwoners energiebesparende producten kopen bij de (lokale) bouwmarkten en webwinkels. Met de tweede waardebon á 70 euro kunnen inwoners LED verlichting aanschaffen. Op deze manier wil de gemeente haar inwoners helpen duurzamer te wonen. De gemeente Roosendaal werkt voor deze actie nauw samen met Winst uit je woning. Op de website www.winstuitjewoning/Roosendaal kunnen woningeigenaren alle informatie vinden over de actie.

Verzilveren van de waardebonnen

Beide waardebonnen kunnen worden verzilverd door de producten aan te schaffen en het aankoopbewijs te bewaren. Het aankoopbewijs kan vervolgens, samen met de persoonlijke code, worden ingevoerd op www.winstuitjewoning.nl. Na controle ontvangen inwoners het bedrag terug op hun bankrekening. Op www.winstuitjewoning.nl en in een bijbehorende folder staat een overzicht van de energiebesparende producten waarvoor inwoners de waardebonnen kunnen gebruiken. De actie loopt t/m 31 maart 2021. Er wordt een maximaal budget gehanteerd door de gemeente, er geldt het principe op = op. 

Grootschalige advies- en inkoopactie

Inwoners kunnen, naast de waardebonnen, ook gebruikmaken van de grootschalige advies- en inkoopactie. Deze actie geldt voor energie besparende maatregelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++-glas en zonnepanelen. Hierover ontvingen inwoners eerder deze maand al een brief. Aanmelden kan tot 1 januari 2021 via www.winstuitjewoning.nl 

Winst uit je woning

Winst uit je woning helpt woningeigenaren al negen jaar bij het verlagen van hun energierekening door op zeer grote schaal isolatiemateriaal en zonnepanelen in te kopen. Door deze inkoop bij lokale partijen te doen, zorgt Winst uit je woning voor een stimulans van de lokale economie. 

Duurzaam Roosendaal

Roosendaal wil een duurzame stad zijn, voor nu én voor de generaties na ons. Een groene, gezonde, en welvarende stad voor iedereen die hier woont, werkt of op bezoek komt. We investeren op natuurlijke momenten, en doen dan wat kan. Dat doen we in het groot, met bijvoorbeeld de renovatie van buurten met sociale huurwoningen aan warmtepompen en verduurzamen van woningen. En “in het klein”, door inwoners te vragen op momenten dat ze toch investeren in hun tuin of hun huis, dat dan ook gelijk duurzaam te doen. En daar willen we graag bij helpen. Deze actie is daar een mooi voorbeeld van.