Verkeersmaatregelen NK Wielrennen 2018

NK Wielrennen 2018, tijdrit en wegwedstrijden op 27 juni, 30 juni en 1 juli
21 juni 2018
Op woensdag 27 juni start in Bergen op Zoom de tijdrit in het kader van het NK. Deze tijdrit komt ook door de Wouwse Plantage. Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli starten vanuit Nispen de wegwedstrijden NK Wielrennen. Deze wedstrijden worden aangevuld met een lokaal wielerprogramma.

Programma

Woensdag 27 juni 
De tijdritten waarbij de renners door Wouwse Plantage rijden vinden plaats tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Bekijk het gehele parcours.

Zaterdag 30 juni
11.15: Voorstellen Professionals-Vrouwen
12.00: Start NK Professionals-Vrouwen
12.20: Amateurs Sportklasse
14.00: Junioren-Heren
16.15: Voorstellen Beloften-Heren
16.45: Start NK Beloften-Heren

Zondag 1 juli
09.30: Voorstellen Professionals-Heren
10.15: Start NK Professionals heren
10.45: Decathlon Dikke Banden Race
11.30: Funklasse Meisjes en Jongens
12.00: 38e Kampioenschap van Nispen

Alle activiteiten op 30 juni en 1 juli starten in Nispen. Alle lokale activiteiten vinden plaats op het parcours Kerkplein, Dorpsstraat, De Lind en de Bergsebaan (de lokale omloop).
De deelnemers aan het NK Wielrennen rijden na de lokale omloop vanaf de Bergsebaan richting de gemeente Woensdrecht. Hierbij passeren zij ook Moerstraten en Heerle. Bekijk het parcours.

Verkeersmaatregelen

Woensdag 27 juni
De Plantagebaan, Schouwenbaan (tussen Kriekendreef en Wildersedreef) en Wildersedreef- Plantagebaan worden vanaf 09.00 uur tot 17.00 uur voor alle verkeer gesloten.
De volgende straten zijn (gedeeltelijk) voor doorgaand verkeer gestremd: Plantagebaan (tussen de Westelaarsestraat en de Kerkstraat), Schouwenbaan (tussen de Plantagebaan en de Wildersedreef), Hoeksebaan (tussen de Ouwerveldenweg en de Schouwenbaan), Vleetweg (tussen de Ouwerveldenweg en de Schouwenbaan).

Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli
Het Kerkplein, Dorpstraat, De Lind en Bergsebaan (tussen Westelaarsestraat en Kerkplein) worden op zaterdag 30 juni 2018 vanaf 11.00 uur tot  17.30 uur voor alle verkeer gesloten. Op zondag 1 juli worden deze straten afgesloten van 09.00 uur tot 14.00 uur. Gedurende de afsluiting van het lokale parcours zijn ook de binnen het parcours gelegen straten niet bereikbaar.
De volgende straten zijn deze dagen voor doorgaand verkeer gestremd:
•    Heijbeeksestraat (tussen de N262 en Kerkplein)
•    Essenseweg (tussen de Grensstraat en het Kerkplein)
•    Nispenseweg (tussen de N262 en Dorpstraat/De Lind)
•    Hoekstraat – Everlandswegje (tussen de Thorbeckelaan en De Lind)
•    Nigtestraat (tussen de Maststraat en de Bergsebaan


Vanaf het moment dat de deelnemers aan het NK het lokale parcours verlaten en richting Woensdrecht vertrekken worden zij begeleid onder leiding van de Politie Landelijke Motoreenheid (PLE-MO). Deze begeleiding zorgt ervoor dat het parcours vrij is en de kruisingen op het parcours tijdelijk worden afgezet. Zo snel mogelijk na het passeren van de laatste renner worden de kruisingen weer vrijgegeven. U kunt hierdoor op zaterdag 30 juni 2018 en zondag 1 juli 2018 op en langs het parcours een vertraging van 15 à 20 minuten ondervinden.

Omleiding zaterdag 30 juni en zondag 1 juli

Op de Rietgoorsestraat wordt het verkeer richting Nispen omgeleid.

Parkeren zaterdag 30 juni en zondag 1 juli

Op het gehele lokale parcours in Nispen (inclusief de Bergsebaan en De Nigtestraat, vanaf de Bergsebaan tot aan de Maststraat) geldt gedurende deze periode een parkeerverbod.
In Heerle zal binnen de bebouwde kom langs het parcours een parkeerverbod gelden (Herelsestraat).
Bezoekers van het evenement die met de auto komen kunnen via de Antwerpseweg (N262) en de Heijbeeksestraat naar Nispen rijden. Zij worden door verkeersregelaars naar een parkeergelegenheid verwezen. Let op: parkeren op of langs de weg buiten de bebouwde kom niet is toegestaan!
Bezoekers uit de omgeving van Nispen vragen wij zoveel mogelijk gebruik te maken van de fiets om het evenement te bezoeken.

Busdiensten

Als gevolg van het evenement zullen er tijdelijke aanpassingen in de busdiensten plaatsvinden. Of dit ook voor u van toepassing is checkt u via
www.arriva.nl/consumenten/reisinformatie/omleidingen-stremmingen.htm

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het algemene telefoonnummer van de gemeente Roosendaal telnr 14 0165.

Vergunningen

De tijdrit op woensdag 27 juni 2018 wordt hoofdzakelijk door de gemeente Bergen op Zoom verreden. De gemeente Bergen op Zoom verleent hiervoor een evenementenvergunning. Vanuit de gemeente Roosendaal is ten behoeve van de tijdrit een verklaring van geen bezwaar afgegeven. De Verkeersmaatregelen voor dit evenement zijn vastgelegd in de evenementenvergunning waarin ook de activiteiten voor zaterdag 30 juni en zondag 1 juli zijn beschreven.