Veerkracht van de lokale samenleving

Burgemeester Han van Midden
16 maart 2020
Een bericht van burgemeester Han van Midden aan de inwoners van de gemeente Roosendaal.


"We leven in vreemde tijden. Waar we vorige maand nog druk waren met de stikstofcrisis zijn we nu in een volksgezondheidscrisis terecht gekomen. Daardoor is ons land, en zo ook onze gemeente, zowel de stad als onze dorpen, veranderd van een energieke, ondernemende en sociaal zeer actieve omgeving naar een situatie waarin sociaal contact zich veelal tot de voordeur beperkt. Dat is nogal wat. Want vele inwoners van onze gemeente begeven zich in verschillende netwerken die cruciaal zijn voor saamhorigheid en ons welzijn. En veel ligt stil, van het één op andere moment.

Maar dat weerhoudt inwoners, organisaties en bedrijven van onze gemeente er niet van om iets te doen voor een ander. Het is prachtig om te zien hoeveel meedenk-kracht en initiatieven er op dit moment uit onze lokale samenleving komen. Daar ben ik als burgemeester echt heel trots op. De gemeente ondersteunt dit soort initiatieven van harte en houdt uiteraard een oogje in het zeil.

Het toont de veerkracht van onze lokale samenleving. Veerkracht die ik als import Roosendaler, nu nog van boven de sloot, al op meerdere momenten heb mogen ervaren. Want hoe groot deze crisis ook moge worden, dit pakken we samen op. En met een beetje inspanning, de juiste creativiteit en positiviteit, komen we hier sterker uit met zijn allen. Het gaat u goed, weet mij te vinden in uiterste noodgevallen (burgemeester@roosendaal.nl of via Facebook) en kijk vooral goed om naar elkaar!"

 

Klik hier voor actuele informatie over het Coronavirus en de maatregelen die we als gemeente nemen.