Uitreiking Roosenspeld aan Marja Steeman

Op maandagavond 9 september reikte burgemeester Jacques Niederer de Roosenspeld uit aan mevr. Marja Steeman in het inloophuis ‘De Rose-Linde’.
11 september 2019
Op maandagavond 9 september reikte burgemeester Jacques Niederer de Roosenspeld uit aan mevr. Marja Steeman in het inloophuis ‘De Rose-Linde’.

Belangrijke bijdrage

Het college van burgemeester en wethouders besloot mevrouw Marja Steeman een Roosenspeld toe te kennen omdat zij een belangrijke bijdrage levert aan de Roosendaalse samenleving, een prestatie, die als zodanig ook door de samenleving wordt erkend. Voor haar vele activiteiten, maar vooral en in het bijzonder voor haar inzet voor het Inloophuis ‘De Rose-Linde’ wil het gemeentebestuur haar waardering uitspreken.

Inloophuis de Rose-Linde

Mevrouw Steeman heeft 7 jaar geleden het initiatief genomen om een Inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten in Roosendaal te realiseren. Op 5 mei 2014 werd Inloophuis de Rose-Linde geopend, dat gericht is op individuele ondersteuning en begeleiding van kankerpatiënten. Sinds die datum is Marja Steeman op allerlei manieren nog dagelijks betrokken bij het inloophuis.

Andere activiteiten

Daarnaast heeft Marja Steeman zich de afgelopen jaren op allerlei manieren belangeloos ingezet. Zoals:

  • 7 keer deelname aan Roparun, waarvan een keer als teamcaptain. 
  • Vijf jaar lid van het organiserend comité Samenloop voor Hoop.
  • Lid van de jeugdcommissie van de Rotary en zet zich in voor allerlei projecten waaronder het jaarlijks terugkerende project Wandelen voor Water. 
  • Inzet voor project Sta op voor de Minima in de wijk Kalsdonk, waarbij mevrouw Steeman contacten onderhoudt met een aantal sleutelfiguren in de wijk. Zo is zij onder andere betrokken bij de kookcursussen in het buurthuis waar ook de GGD en JOGG bij betrokken zijn. 
  • Et cetera.

Roosenspeld

De Roosenspeld is een eerbewijs voor goede ambassadeurs van de gemeente. De Roosenspeld is hét tastbare bewijs van goed burgerschap; voor de dames een broche en voor heren een rotaryknoopje voor in de revers van een colbert.