Succesvolle acties voor verduurzaming van koopwoning in de gemeente Roosendaal krijgt vervolg in 2021. Nu ook voor huurders.

Man die isolatiemateriaal aanbrengt
6 juli 2021
Inwoners van Roosendaal met een eigen woning ontvingen in 2020 twee waardebonnen, die beide 70 euro waard waren. De waardebonnen werden door huiseigenaren ingezet om energiebesparende producten zoals led-lampen aan te schaffen bij bouwmarkten en webwinkels.

Succesvolle actie in 2020

“Met deze actie werd het mogelijk voor huiseigenaren energiebesparende maatregelen, zoals isolatiemateriaal en zonnepanelen, voordelig aan te schaffen. Door de collectieve inkopen waren de voorwaarden goed en de prijzen scherp. Maar liefst 2.300 inwoners namen deel aan deze actie” zegt wethouder Klaar Koenraad van de gemeente Roosendaal. Ze vervolgt “Daarnaast ontvingen huiseigenaren waardebonnen voor gratis energiebesparende maatregelen en ledverlichting. Bijna 12.000 waardebonnen werden verzilverd, waardoor deze subsidie volledig is gebruikt. Een mooi resultaat, samen werken we aan een duurzaam Roosendaal”.


Vervolg actie in 2021

Roosendaal kreeg begin dit jaar € 367.600,- subsidie van het Rijk en de Regeling Reductie Energieverbruik Woningen (RREW). Hiermee kan de gemeente – samen met de woningcorporaties – zowel huiseigenaren als huurders helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen in huis.

Hierbij wordt samengewerkt met de Stichting Energietransitie Roosendaal (StER). Hier kunnen inwoners terecht voor onafhankelijke advies over energiebesparing en verduurzaming van hun woning. Ook werkt de gemeente dit keer samen met het Regionaal Energieloket. De acties van de RREW subsidie gaan na de zomer van start. Ook is het dan weer mogelijk cadeaubonnen aan te vragen voor energiebesparende producten.


Wilt u zelf nog een extra steentje bijdragen aan de verduurzaming van de gemeente Roosendaal?

Wij helpen samen met StER u, uw buren en uw wijk om punten te ontdekken die u kunt verduurzamen en hoe u deze aan kan pakken. Samen zorgen we dat duurzame energie van nu af aan vanzelfsprekend wordt!


Kijk voor meer informatie op: https://roosendaal.nl/verduurzamen-van-uw-woning of https://steroosendaal.nl/