Straatstenen stadskantoor duurzaam hergebruikt

werkzaamheden voor stadskantoor
17 oktober 2019
De renovatie van het Stadskantoor start volgend jaar. De straatstenen die vóór het Stadskantoor liggen, gaan er deze week al uit. Die worden hergebruikt op de Markt van Roosendaal. Een mooi voorbeeld van duurzaam hergebruik van oude materialen. Het is de wens van de gemeenteraad dat de renovatie Stadskantoor duurzaam wordt uitgevoerd. Dat is een belangrijke voorwaarde voor de komst van ons nieuwe HUIS van Roosendaal. Oude bruikbare materialen worden daarom hergebruikt. Als dat ter plekke niet mogelijk is, proberen we elders een bestemming voor nog bruikbare materialen te vinden.

Olievervuiling

Die mogelijkheid doet zich nu voor. Op de Markt (in de volksmond ook wel de oude Markt genoemd). heeft tijdens de kermis een attractie olie gelekt. Door deze milieuvervuiling is sanering van circa 200 m2 verontreinigde grond noodzakelijk. Ook de straatstenen zijn bevuild met olie en moeten vervangen worden. Dat kunnen we doen door nieuwe bestrating, maar op het Stadserf liggen precies dezelfde klinkers als op de oude Markt.

Duurzaam

Met de renovatie van het Stadskantoor in het achterhoofd, vinden we het een duurzame gedachte om de straatstenen van het Stadserf nu te verhuizen naar de Oude Markt. Dat doen we aanstaande donderdag en vrijdag. Daarom is een deel van het binnenterrein voor de ingang van het Stadskantoor afgesloten. Het Stadskantoor is en blijft goed bereikbaar. Tijdelijke goedkope bestrating zorgt ervoor dat we de laatste twee maanden nog een volledig bestraat binnenterrein hebben. Op deze manier werken we aan een duurzaam HUIS van Roosendaal.

Begin volgend jaar verhuist afdeling Publiekszaken

Overigens: Zoals de planning er nu uitziet, verhuist de afdeling Publiekszaken vrijdag op 10 januari 2020 naar de Kloosterstraat 2-8. Dit is precies tegenover het oude Stadskantoor, dat vanaf dat moment dicht gaat. Vanaf maandag 13 januari staan wij hier graag voor u klaar. Meer informatie hierover volgt komende maanden.