Start week van de beweging

Wethouder Klaar Koenraad gaf het startsein voor de Week voor de Gezonde Jeugd
11 maart 2019
Wethouder Klaar Koenraad gaf vandaag, 11 maart, samen met actrice/danseres Ingrid Jansen het startsein voor de Week voor de Gezonde Jeugd. Dit gebeurde door met kinderen van basisschool de Wending/Lavoor op de Morelberg te dansen op het nummer van kinderen voor kinderen ‘bewegen is gezond’. Later in de ochtend reikte de wethouder het vignet gezonde school uit basisschool de Vlindertuin.

Vignet

Het vignet is een landelijke erkenning voor scholen die bewust kiezen voor en werken aan gezondheid. De school werd, vanwege de structurele inzet om leerlingen een gezonde levensstijl aan te leren, door het Ministerie van Volksgezondheid voor de derde keer beloond met het Vignet 'De Gezonde school'.
Wethouder Klaar Koenraad prees in een korte toespraak de inzet van de Vlindertuin omdat de leerlingen hetgeen ze op school leren over een gezonde leefstijl ook overbrengen op hun ouders. Het behalen van het Vignet Gezonde School past goed binnen de aanpak Doe je mee, fit is oké die we als gemeente ondersteunen.”

Stap vooruit

De Week voor de Gezonde Jeugd staat dit jaar in het teken van het thema “Bewegen. Stap vooruit!” Het doel is om samen een extra stap vooruit te zetten naar een omgeving die uitnodigt tot een gezonde leefstijl. Ook in Roosendaal besteedt JOGG aandacht aan deze Week voor de Gezonde Jeugd met diverse activiteiten, zoals het lopen van de fitroutes in Roosendaal, de Doe-je-mee-bingo, een inspiratiemiddag, openen van het watertappunt op de Klaverweide, op diverse scholen ‘tegel eruit, boom erin’. 

Week van de gezondheid

De Week voor de Gezonde Jeugd is de week van 11 t/m 15 maart. Tijdens deze week worden initiatieven die bijdragen aan een gezondere omgeving voor kinderen in Roosendaal in het zonnetje gezet. Bovendien organiseert JOGG op de stakingsdag van het onderwijs, vrijdag 15 maart, sport- en cultuurkermis op Da Vincicollege van 15.00 uur tot 17.30 uur.


Meer informatie over JOGG en deze gezonde week vind je op www.jogg-roosendaal.nl of neem contact op met Meike van Wezel: m.vanwezel@ssnb.nl