Sinterklaasintocht Roosendaal als vanouds, zoveel als mogelijk

Sinterklaas
1 oktober 2021
Gisteren, 30 september 2021, heeft het jaarlijkse Sinterklaasoverleg plaatsgevonden tussen het Sinterklaascomité van Roosendaal en de burgemeester. De Sinterklaasintocht op 13 november kan dit jaar, binnen de landelijke maatregelen van dat moment, alsnog veilig en verantwoord doorgaan. Zoveel mogelijk als vanouds.

 

Op de locaties de Zwaaikom en de Markt gaat gewerkt worden met toegangsbewijzen in de vorm van polsbandjes, die van tevoren aangevraagd kunnen worden. Hierover wordt op een later moment meer informatie gegeven. De route die de Sint en zijn gevolg verder afleggen wordt aangemerkt als een doorstroomevenement. Sinterklaas ‘stroomt’ door het publiek. We vragen wel iedereen de Sint niet te volgen op de gehele route. De vergunningen worden hiervoor aangevraagd en het moet binnen de landelijke maatregelen van dat moment passen.

Burgemeester Han van Midden: “De Sinterklaasintocht in Roosendaal is van grote feestelijke waarde voor ouders en hun kinderen. Daarom vonden wij ook dat iedereen dat verdient dit jaar, ook omdat het vorig jaar bijna volledig in het water viel. Vanuit de gemeente willen wij alle ruimte en ondersteuning geven om de intocht zoveel mogelijk als vanouds te laten zijn.”

Arjan den Ouden, voorzitter Sinterklaascomité: “Dit jaar willen we een extra mooi feest geven, het moet top zijn. De burgemeester denkt enthousiast en constructief mee over hoe wij een mooie Sinterklaasintocht mogelijk kunnen maken. Medewerkers binnen de stichting zullen hier zeker blij mee zijn.”

Op een later moment volgt er vanuit het Sinterklaascomité meer informatie over de invulling van de feestelijkheden.