Samen op reis naar een duurzaam Roosendaal

EKP
12 juli 2021
Na een lange tijd van leegstand gaat gemeente Roosendaal aan de slag met het EKP gebouw. Het EKP moet een broedplaats worden voor duurzame en creatieve vernieuwing. Alle ondernemers die daarbij een steentje willen bijdragen zijn welkom. Van ondernemers die maatschappelijk ondernemen, tot ondernemers die gepassioneerd zijn over duurzaamheid. Iedereen die gepassioneerd is over duurzaamheid en creativiteit is welkom in het EKP. Samen zorgen we voor verbinding en versterking van initiatieven. Zo creëren we samen positiviteit en veerkracht die de gemeente Roosendaal verdient na moeilijke tijden. Met het EKP komen we weer een stap dichterbij bij een duurzaam Roosendaal.

Het EKP gebouw

De eerste stap is het gebruiksklaar maken van enkele ruimtes op de begane grond. Waaronder de grote voormalige sorteerhal. In de voormalige sorteerhal kunnen duurzame bijeenkomsten en evenementen worden georganiseerd. Behalve de binnenkant van het gebouw, wordt ook de buitenkant aangepakt. De gevels en de openbare ruimte verdienen een betere uitstraling. De uitstraling moet passen bij de duurzame invulling van het gebouw. Daarom wordt het gebouw getransformeerd en krijgt het een groene uitstraling. Voor en door Roosendalers. Kortom, in het eerste jaar beginnen we klein, maar wel met daadkracht.


Samen op reis naar een duurzaam Roosendaal

Wethouder Klaar Koenraad: ‘Het gebouw staat al jaren te verpieteren, voor de leefomgeving van onze inwoners en ondernemers is het van belang dat we hier actie op ondernemen. Ook is het onze prioriteit om bij te dragen aan een duurzaam Roosendaal. Het EKP gebouw wordt een icoon van duurzaamheid en creativiteit waarbij we de leefomgeving verbeteren en de duurzame gemeenschap versterken. We leren hier mensen kennen, we verbinden ze met elkaar en versterken elkaars initiatieven. Samen gaan we op reis naar een duurzaam Roosendaal. Ga jij mee?’.


De invulling

De duurzame invulling van het EKP wordt niet door de gemeente bepaald. De invulling moet juist bepaald worden door inwoners, ondernemers en organisaties uit de gemeente Roosendaal. Mensen die willen bijdragen aan een duurzaam Roosendaal. Hen brengen we samen, om zo samen een beweging te starten richting een duurzaam Roosendaal.


Heb je een duurzaam idee voor het EKP? Stuur dan een bericht naar duurzaamheid@roosendaal.nl