Roosendaalse jongeren gehard onder toeziend oog van de wethouder

Wethouder van Ginderen spreekt gemeenteraadsleden toe
30 december 2020
Vanochtend is jeugdwethouder René van Ginderen op bezoek gegaan bij de ca. 70 jongeren die zich waagden aan de training bij het Korps Commando Troepen. Een training in het kader van de Roosendaalse jongerencampagne ‘iets te doen’. Deze jongeren worden 4 dagen lang door de organisatie ‘De Harde Leerschool’ onderworpen aan een training á la het populaire TV programma Kamp van Koningsbrugge. Deze en honderden andere jongeren kunnen kiezen uit een heel breed aanbod van activiteiten.

 

"Het jongerenprogramma, dat we met diverse partners hebben opgesteld, bevat voor een hele brede groep jongeren tal van interessante activiteiten,” aldus René van Ginderen. “Culturele activiteiten, sportieve activiteiten zoals deze, maar ook voetbaltoernooien op Cruijff Courts, graffiti workshops, online game-toernooien met honderden deelnemers tegelijk, of een online Fifa toernooi waar je je met de politie kunt meten. En nog veel en veel meer. Op ‘www.ietstedoen.com’ vind je alle activiteiten.”


Partners

Het jongerenprogramma is opgesteld om jongeren toch perspectief te bieden nu veel reguliere activiteiten niet door kunnen gaan vanwege corona. Partners zoals Cultuurcompaan, SSNB, jongerenwerk zijn medeverantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de diverse activiteiten. In het geval van deze 4-daagse training is De Harde Leerschool de organiserende partner. Een organisatie die jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of de maatschappij, nieuwe kansen biedt om hun leven weer op de rails te krijgen. Deze organisatie bestaat voor een groot deel uit oud-commando’s en maakt onder andere gebruik van rugby-trainingen om de jongeren op het rechte pad te krijgen en te houden.


Prijsvraag

Behalve kant-en-klare activiteiten staat op de site ook een ‘prijsvraag’ voor jongeren waarbij ze wordt gevraagd om zelf met ideeën te komen voor activiteiten die -binnen de coronaregels- kunnen worden georganiseerd. De gemeente stelt voor de winnende ideeën budget beschikbaar om ze daadwerkelijk uit te voeren. Nadat de wethouder samen met de pers een rondleiding kreeg over het commandoterrein, sloten ook gemeenteraadsleden en leden van de jongerenraad aan om tekst en uitleg te krijgen van Van Ginderen en van De Harde Leerschool.


Meer informatie is te vinden op www.ietstedoen.com en op instagram #ietstedoenroosendaal