Roosendaal gaat voor verlenging samenwerking ondernemersfonds

Collectief Roosendaal (ondernemersfonds) wil ook na 2021 verlenging samenwerking
8 juni 2021
De aantrekkelijkheid van de binnenstad wordt niet alleen bepaald door de inrichting hiervan, maar ook door de promotie, marketing, evenementen, het veilig ondernemen, activiteiten en aankleding. Collectief Roosendaal (ondernemersfonds) wil hier ook na 2021 invulling aan geven en het voortzetten in de binnenstad. Het ondernemersfonds heeft het college schriftelijk verzocht om deze overeenkomst te verlengen en opnieuw vast te stellen voor een looptijd van 5 jaar. De wens om dit fonds te continueren komt vanuit de ondernemers zelf.

Veel bereikt

De afgelopen jaren is er veel bereikt om de binnenstad bekender en aantrekkelijker te maken. Veel activiteiten in de binnenstad zijn niet meer weg te denken. Denk aan; sfeerverlichting, hanging baskets, vlaggen en banieren, activiteiten op de koopzondagen en de verschillende promotiecampagnes. In het ondernemersfonds zitten naast bijdragen van de gemeente ook bijdragen van ondernemers en vastgoedeigenaren. Tijdens de nieuwe periode van vijf jaar worden de banden aangehaald met Citymarketing en het VVV om de promotie en marketing gezamenlijk op te pakken. Zo hebben alle ondernemers profijt van de verschillende activiteiten en evenementen die bezoekers naar onze binnenstad moeten trekken.

Huiskamer van Roosendaal

Wethouder Cees Lok: “Dit is een goede stap voor de ondernemers, zeker in deze tijd. De afgelopen jaren is er veel aangepakt. De binnenstad is veel meer de huiskamer geworden van de Roosendalers en de bewoners van de omliggende dorpen. Het aantrekkelijke aanbod wordt goed gewaardeerd en is door een intensieve marketing en promotie bij een steeds breder publiek bekend. Een mooi initiatief voor de binnenstadondernemers van Roosendaal”.

Vertrouwen in ondernemers

Voorzitter Collectief Roosendaal Roeland van de Velde: “Het verlengen van deze samenwerking geeft ons, in deze bijzondere tijd, die steun in de rug die ondernemers op het moment hard nodig hebben. Hiermee kunnen we het centrum de komende jaren op de kaart blijven zetten. Bedankt voor het vertrouwen”.

Gevolgen coronacrisis

Juist nu is het van belang om te investeren in een aantrekkelijke binnenstad. Winkeliers en horeca-ondernemers zijn tijdens de coronacrisis hard getroffen. Met de continuering van het ondernemersfonds wordt voor de komende jaren een bijdrage geleverd om de aantrekkelijkheid, bekendheid en veiligheid van onze binnenstad te vergroten en zo de gevolgen van de coronacrisis waar mogelijk te boven te komen.