Priklocatie in Roosendaal geopend

Opening ggd priklocatie roosendaal
20 mei 2021
GGD West-Brabant voert in snel tempo de prikcapaciteit voor de coronavaccinatie op. Medio juni kunnen we 81.000 prikken per week zetten in onze regio. Met de opening van de vaccinatielocatie in Roosendaal aan de Tussenriemer in het pand van Breure Grondwerken zetten we een belangrijke laatste stap om voldoende priklocaties operationeel te hebben.

Capaciteit van 5.000 prikken per week

Alle GGD-en in Nederland schalen momenteel zeer fors op, zo ook GGD West-Brabant. Vanaf nu worden hier dagelijks – zeven dagen per week – 5.000 vaccinaties per week gezet. We werken vooralsnog in 1 shift van 8.00 tot 16.00 uur. Mochten we uitbreiden naar werken in 2 shifts en de openingstijden verruimen dan is 8.500 prikken per week haalbaar. “Deze locatie stond al langer helemaal klaar en we zijn dan ook blij dat we hier kunnen gaan vaccineren. De capaciteit van deze locatie levert een belangrijke bijdrage aan onze regionale doelstelling”, aldus GGD MT-lid Mark van Beers.

We merken dat de testvraag momenteel flink afneemt. Het is prettig om de test- en vaccinatielocatie op één plek te hebben; het personeel van de testlocatie kan eventueel ook ingezet worden op de vaccinatielocatie.

In de buurt

Ander voordeel van deze locatie is dat het voorziet in een behoefte van de inwoners van Roosendaal en omgeving. Tot op heden moesten inwoners van deze gemeente wat verder weg voor een vaccinatie. We hadden al een teststraat op hetzelfde terrein aan de Tussenriemer. Met een vaccinatielocatie erbij is het plaatje compleet. “Wethouder Klaar Koenraad: “Vaccinatie is essentieel. Het is de snelste uitweg uit deze coronacrisis. We zijn blij met de opening van deze locatie voor onze inwoners. Vanuit de gemeente proberen we iedereen zo goed mogelijk te informeren om zo het vertrouwen in het vaccineren te versterken. Ik vind het heel erg fijn dat ik mijn vaccinatie nu in Roosendaal kan krijgen.”