Online voorstelling met Roosendaalse ouderen en jongeren op 4 mei

Dodenherdenking
1 mei 2020
Vanwege de maatregelen als gevolg van het Coronavirus zijn er op 4 mei geen activiteiten waar mensen samenkomen. Online is er wel gelegenheid voor herdenken. Met opnames van de kransleggingen en speech van de burgemeester en een theaterstuk met verhalen van Roosendaalse ouderen en toneelspel van jongeren, dat vanaf maandag 4 mei 21:00 online te bekijken is.

Online alternatief voor theaterstuk op Stadsoevers

Eigenlijk zouden ze een theaterstuk op locatie in Stadsoevers neerzetten waarbij Roosendaalse verhalen van ouderen over de oorlog en toneelspel van Roosendaalse jongeren op een onvergetelijke manier met elkaar zouden samenkomen. Het Coronavirus leek daar een stokje voor te steken. Maar De Vrouwen van Wanten deden hun naam eer aan en bedachten een online alternatief. “Omdat het belangrijk is om ons juist nu niet gek te laten maken door wat er nu speelt, maar juist door de verbinding te zoeken met het verleden iets waardevols te doen. Zo zijn de verhalen van de ouderen van toen direct verbonden aan de situatie van jongeren nu.”

De voorstelling “Sfeerh(e)aven” is vanaf 4 mei 21:00 uur online te bekijken via https://www.devrouwenvanwanten.nl/ 

Speech burgemeester

Burgemeester Han van Midden legt op 4 mei in de loop van de middag namens alle inwoners van de gemeente Roosendaal een krans bij de oorlogsmonumenten in Roosendaal en op de hoek van de Luienhoekweg/Moerstraatse baan te Moerstraten. Van de kransleggingen en de speech van de burgemeester worden opnames gemaakt, die via de verschillende (social) mediakanalen worden verspreid. De speech wordt ook gepubliceerd in de Roosendaalse Bode van 6 mei.