Netwerkevent Jongeren & Schulden 25 september 2019

Netwerkbijeenkomst Jongeren & Schulden
23 augustus 2019

Eén op de zeven Nederlandse jongeren heeft één of meer risicovolle schulden en betalingsachterstanden. Ook in Roosendaal. Dit vinden we als gemeente verschrikkelijk. We willen dat jongeren zich bewust zijn van financiële risico’s. Samen met Diversion organiseren we het netwerkevent Jongeren & Schulden op woensdag 25 september 2019 van 16.00 tot 21.00 uur. Meld je aan.

Het netwerkevent is voor:

  • Voor iedereen die mee wil helpen geldzorgen onder jongeren te voorkomen.
  • Voor iedereen die werkt met jongeren.
  • Voor beleidmakers bij gemeente en maatschappelijke organisaties.
  • Voor alle jongeren in Roosendaal die meer willen weten over dit onderwerp.

Programma

Neurowetenschapper Barbara Braams neemt de deelnemers mee in de wondere wereld van het puberbrein. Ze is onder andere auteur van het populaire boek: Het riskante brein.
Peer Educator Milio van de Kamp vertelt zijn persoonlijke verhaal. Als ervaringsdeskundige zet hij zich in voor jongeren goed om te gaan met geld.

Diversion

Het netwerkevent wordt mede mogelijk gemaakt door Diversion. Diversion maakt zich hard voor een effectieve preventie van armoede en schulden. Onder andere door vernieuwende vormen van financiële educatie, waarin ook de sociaal-emotionele kant van geld een belangrijke plek inneemt. Dit doet zij samen met overheden, het onderwijs, maatschappelijke partners en het bedrijfsleven: www.diversion.nl.

Iedere deelnemer ontvangt gratis Het Grote Schulden Preventieboek van Diversion.

Locatie: 
ROC Kellebeek College
Oostelijke Havendijk 1 te Roosendaal

16.00 uur: Inloop 
16:30 uur: Start programma
21:00 uur: Einde
Inclusief catering