Doet u mee?

Uw 2 antwoorden helpen ons een betere website te maken.
Heeft u geen tijd of zin? Kies dan voor Nee, dank u.

Wij gebruiken dit formulier alleen voor onderzoeksdoeleinden. U kunt dit formulier niet gebruiken om contact met ons op te nemen.

Ik bezoek de website vandaag als

Milieustraat verhuist, maak uw tikken op!

1 mei 2019
Begin augustus 2019 opent de nieuwe milieustraat van de gemeente Halderberge en Roosendaal de deuren. Op deze milieustraat kunnen veel meer afvalstromen gescheiden ingeleverd worden, vandaar dat de nieuwe milieustraat straks Grondstoffencentrum heet. De ingang van het Grondstoffencentrum komt aan de Wortelsteeke in Oud Gastel.

Tikken opmaken

Het nieuwe grondstoffencentrum gaat niet werken met de “tikken” zoals we die nu kennen. Straks kunt u alle afvalstromen gratis aanbieden met uw Saverpas, behalve (grof) restafval en dakleer. Hiervoor gaat u per kilo betalen. U betaalt straks ter plaatse met uw pinpas. Onder aan deze pagina vindt u de volledige lijst met gratis afvalstromen. 

Met (grof) restafval, wordt afval bedoeld dat dermate gemengd en vervuild is, dat het niet gescheiden kan worden. 

Als u nog gebruik wil maken van de bestaande tikken, dan kunt u deze gebruiken op de huidige milieustraat tot eind juli. De huidige milieustraat aan de Rietschotten 7, Oud Gastel, is geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 08.00 tot 16.30 uur. Kijk voor de openingstijden tijdens feestdagen op www.saver.nl.

Geen geld terug

U krijgt geen geld terug voor niet gebruikte tikken, dat gebeurde eerder ook niet aan het einde van een kalenderjaar. Overweeg daarom goed of u extra tikken wil bijkopen voor eind juli 2019. Wilt u weten hoeveel tikken er nog op uw milieupas staan? Dat kunt u checken op www.saver.nl.

Groei

De huidige milieustraat groeit uit zijn jasje. Er was geen ruimte meer om nog meer afvalstromen te scheiden. En dat is iets dat we graag willen, omdat het beter scheiden zorgt voor meer hergebruik. Daarnaast zorgt het voor veel minder restafval, dat verbrand hoeft te worden.

U ontvangt later meer informatie over het nieuwe Grondstoffencentrum.

Gratis afvalstromen

 1. Tuinafval
 2. A-hout (onbehandeld)
 3. B-hout (geverfd-gelakt-verlijmd)
 4. C-hout (geïmpregneerd)
 5. Metaal
 6. Papier en karton
 7. Puin
 8. Grond
 9. Graszoden en plaggen
 10. Autobanden zonder velg
 11. Verpakkingsglas
 12. Textiel
 13. Klein chemisch afval
 14. Harde kunststoffen
 15. Kunststofverpakkingsafval en drankkartons
 16. Tempex
 17. Tapijt en vloerbedekking
 18. Gasbeton en gips
 19. Dakgrind
 20. Matrassen
 21. Vlakglas
 22. Asbest (in speciaal daarvoor aan te schaffen doorzichtige zakken)
 23. Kringloopgoederen
 24. Wit- en bruingoed