Maatregelen QR-protest wandeltocht, start bij EKP-parkeerterrein

Kaart EKP gebouw
10 oktober 2021
De gemeente Roosendaal heeft met politie en officier van justitie in het driehoeksoverleg maatregelen getroffen voor de geplande QR-protest wandeltocht vandaag, zondag 10 oktober. De driehoek staat de wandeltocht onder veiligheidsmaatregelen toe. Belangrijk daarbij is dat de start van de wandeltocht plaatsvindt op het parkeerterrein bij het EKP gebouw aan de Kade.

 

De gemeente Roosendaal is via social media op de hoogte van de plannen voor een QR-protest wandeltocht. Bij een betoging moet de organisator de formele stap zetten om dit bij de gemeente te melden, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden over een veilig verloop. Dit is helaas niet gedaan, waardoor wij niet op de hoogte zijn van de details van het protest. Extra veiligheidsmaatregelen zijn daardoor noodzakelijk. De belangrijkste maatregel is dat de wandeltocht start bij het EKP-parkeerterrein. Er zijn vandaag begeleiders en matrixborden in de binnenstad aanwezig die betogers richting het EKP-parkeerterrein verwijzen.

Er gelden vandaag een aantal maatregelen waar de betogers zich aan moeten houden. Denk onder andere aan het houden van een vreedzaam betoog. Zie voor meer informatie onderstaand document.

Burgemeester Han van Midden: “We ondersteunen dat mensen gebruik maken van hun rechten, ook het recht op vreedzaam protest. We behandelen iedereen gelijk in Roosendaal, of het nu aankomt op rechten of regelgeving. Die laatste twee gaan bij betogen hand in hand, want bij het organiseren van een protest of betoging horen wel regels. We willen dat de veiligheid van inwoners en ondernemers niet in het geding komt. We gaan er van uit dat wandelaars in het protest zich vreedzaam opstellen.”

pdf Besluit betoging inzake qr-protestwandeltocht (PDF, 1.37 MB)