Lancering duurzaamheidsmonitor

screenshot duurzaamheidsmonitor
13 november 2019

Gemeente Roosendaal lanceerde woensdag 13 november de duurzaamheidsmonitor van Roosendaal. Dat gebeurde op de jongeren klimaattop die georganiseerd werd op het Jan Tinbergen College. De duurzaamheidsmonitor geeft de inwoners, ondernemers en de gemeente inzicht in verschillende aspecten van duurzaamheid zoals de uitstoot van stikstof, het aantal bomen in de gemeente én het aantal zonnepanelen.

De gemeente, werkt net als andere gemeenten hard aan de vermindering van CO2 uitstoot. In 2030 wil de gemeente een CO2-vermindering van 49 procent realiseren én in 2050 wil de gemeente energieneutraal te zijn.

De duurzaamheidsmonitor helpt daarbij. Het is een soort 0-meting om te bekijken hoe Roosendaal het op dit moment doet. In de duurzaamheidsmonitor zijn dan ook allerlei gegevens te vinden die van belang kunnen zijn. Zo is er bijvoorbeeld per uur te zien hoeveel fijnstof en stikstof er wordt uitgestoten in de gemeente, maar ook is te zien hoeveel bomen de gemeente Roosendaal in beheer heeft. Maar, inwoners kunnen bijvoorbeeld ook zien wat het potentieel is van hun dak om zonnepanelen op te plaatsen.

Direct naar de duurzaamheidsmonitor