La Vuelta Holanda, 100 dagen feest begint met het Roosendaals Wielercafé

Startsein La Vuelta bij Wouwse Plantage
26 april 2022
Dit jaar beleven we La Vuelta, de Ronde van Spanje, van dichtbij en worden er leuke activiteiten georganiseerd om dit unieke moment te vieren. In combinatie met de Wielerzomer, vol mooie wielerevenementen voor jong en oud, is Roosendaal dit jaar hét kloppende wielerhart van West-Brabant. Van kijken naar de wielersport tot het meedoen, alles is mogelijk! De organisatie van La Vuelta is duidelijk: het moet een feest zijn. 100 dagen lang worden daarom tal van activiteiten georganiseerd om dit feest met zoveel mogelijk liefhebbers te delen.

 

Het Wielercafé op 11 mei aanstaande is in Roosendaal de aftrap van deze feestelijke periode. “La Vuelta Holanda is een sportief en bijzonder feest voor iedereen in Roosendaal; jong en oud,” aldus wethouder René van Ginderen. De gemeente Roosendaal wil er met alle inwoners, verengingen, scholen, instellingen en bedrijven een mooi feest van maken, te beginnen met het Wielercafé in Schouwburg de Kring georganiseerd door Stichting Wielerplatform Roosendaal.

Wielercafé met vol programma

Het Roosendaal Wielercafé brengt onder andere (oud)renners als Jeroen Blijlevens, Koos Moerenhout. Hennie Kuiper, Mathieu Hermans, Stef Clement en Servais en dochter Britt Knaven naar Schouwburg de Kring. Op woensdagavond 11 mei delen zij als tafelgasten herinneringen aan (gewonnen) Vuelta etappes, anekdotes over de Draai van de Kaai en ervaringen met nieuw Brabants talent. Daarnaast is het een avond vol prachtige verhalen, muziek (een wielerlied door Joost Verbraak), een wielerquiz en een boekpresentatie van John van Ierland. Onder leiding van sportpresentator Sjoerd van Ramshorst belooft het een avond te worden voor in de boeken.

Inzameling voor Stichting Leergeld

Tijdens het Wielercafé wordt geld ingezameld voor Stichting Leergeld. Moreno Hofland, Gerwin de Regt, Caren Commissaris en Claudia Jongerius fietsen tijdens het Wielercafé op het podium op Watt bikes om geld in te zamelen voor dit goede doel. Daarnaast is het mogelijk om tijdens de avond donaties te doen en zal een deel van de opbrengst worden gedoneerd.

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Gemeente Roosendaal, Stichting Leergeld en Stichting Wielerplatform Roosendaal willen deze kinderen mee laten doen!

Kaartverkoop en informatie

Voor het kopen van kaarten en meer informatie over het Wielercafé op 11 mei in De Kring verwijzen we u naar de website van De Kring
U bent van harte uitgenodigd!

Uiteraard nodigen wij u ook van harte uit om deze avond aanwezig te zijn t.b.v. een mooie reportage. Indien u hier gebruik van wilt maken, dan verzoeken wij u contact op te nemen met Jeffrey Zwegers (Voorzitter Wielerplatform Roosendaal), via Jeffrey@wielerplatformroosendaal.nl of 06-24153432.

pdf Flyer wielercafé 11 mei 2022 (PDF, 6.46 MB)